Ο γλύπτης Γιώργος Κατσαρός, από την Λέσβο, περνά τα δικά του μηνύματα για το περιβάλλον και την καθημερινότητα, με έργα κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα και άχρηστα πλέον υλικά.
Η τέχνη βρίσκει διέξοδο μέσα από πολλά υλικά και εκφράζει τον προβληματισμό του καλλιτέχνη. Στο χειροτεχνείο του, όπως το αποκαλεί ο κ. Κατσαρός, αναδεικνύει την trash-art, σε εικαστική δημιουργία με διαχρονική χρηστικότητα.
Χρησιμοποιώντας το χιούμορ αξιοποιεί με μοναδικό τρόπο όσα ευτελή ο μέσος άνθρωπος πετά και προσπερνά. Η ομορφιά βρίσκεται κρυμμένη στα πιο απίθανα πράγματα. Στα χέρια του κ. Κατσαρού αυτά που αποκαλούνται σκουπίδια, μεταμορφώνονται, αποκτούν νέα ζωή και διάρκεια στον χρόνο. Εφαρμόζοντας παλιές και νέες τεχνικές, “παντρεύει” την μοντέρνα με την κλασσική γλυπτική.
«Η νιότη χάνεται και η ματαιοδοξία να παραμείνει κάποιος νέος αποτυπώνονται στα υλικά που αποδομούνται και μεταμορφώνονται», αναφέρει για την σύνδεση ανθρώπων και υλικών σε νέες φόρμες.
Έπειτα από σπουδές σε ώριμη ηλικία, στην σχολή καλών τεχνών της Θεσσαλονίκης, έμαθε να δουλεύει πολλά υλικά και αναζητά τους κατάλληλους όγκους σε χώρους απόρριψης σκουπιδιών.
Το ερώτημα είναι αν τα έργα είναι ξεχωριστά λόγω της εμπνεύσεως που έχει ο δημιουργός για την κατασκευή τους και του μηνύματος που στέλνει ή είναι ξεχωριστά εξ αιτίας της κατασκευής τους, που προκύπτει από την μορφή που είχαν τα υλικά προηγουμένως. Δηλαδή το υλικό προκαλεί την κατασκευή ή η έμπνευση οδηγεί στην αναζήτηση των υλικών;
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος