Έκθεση απολιθωμάτων και πετρωμάτων στην Κω

Η αγάπη του Αντώνη Αβρίθη για την παλαιοντολογία, ήταν ο λόγος για να δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή απολιθωμάτων, που εκτίθεται στην Κω.

Ο Αντώνης, ο νεαρότερος σε ηλικία «παλαιοντολόγος» του νησιού ασχολείται με τη βιοποικιλότητα της Κω. Περιδιαβαίνοντας από μικρός στο νησί συνέλλεγε τα ευρήματά του, διάσπαρτα στον πλούσιο γεωλογικά χώρο, που παλαιότερα αποτελούσε μέρος μιας μεγάλης θάλασσας.

Έχει συγκεντρώσει ευρήματα από την Αντιμάχεια, ενώ στην συλλογή του υπάρχουν 120 σπάνια είδη από θαλάσσια απολιθώματα και 50 λιμναία. Προέρχονται, κυρίως από την πλειστόκαινο περίοδο πρίν από 1.000.000-2.000.000 χρόνια, όταν ακόμα η Κως ήταν μέρος της χερσονήσου της Ανατολίας, και τα μαμούθ κυριαρχούσαν στο τοπίο.

Οι σπουδές του στην Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πηγαίνουν παράλληλα με την φοίτησή του στον κλάδο της γεωλογίας στο εξωτερικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι διψήφιος ο αριθμός εκείνων που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο κλάδο, λέει ο Αντώνης, ενώ τα απολιθώματα είναι το “αλφάβητο” με το οποίο έχει γραφτεί η ιστορία της Γης. Αποτελούν κλειδιά για την καταγραφή του γεωλογικού χρόνου.

Χάρη στον ζήλο του νεαρού η Κώς απέκτησε μουσείο σπάνιων απολιθωμάτων και πετρωμάτων. Με 20.000 followers στο διαδίκτυο, ελπίζει να κινήσει το ενδιαφέρον των νεότερων για τον κλάδο και φαίνεται πως η έρευνά του μόλις άρχισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος