Strong me: Καμπάνια αναγνώρισης της νομικής αξίας του όρου «Γυναικοκτονία» σε δεκάδες Δήμους της Ελλάδας

Η 41χρονη Βίκυ δεν θα είναι μαζί μας στις 8 Μαρτίου, να διεκδικήσει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το αυτονόητο δικαίωμά της στη ζωή. Της την αφαίρεσε με ένα πυροβολισμό στην κοιλιά μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της ο πρώην σύντροφός της.

Εμείς που θα είμαστε εδώ, ας ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία. Σε αυτό το πλαίσιο, το κίνημα Strong me και ο Δήμος Θεσσαλονίκης – υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) – οργανώνουν μία δράση που θα ενώσει τους Δήμους της Χώρας σε ένα ηχηρό μήνυμα.

«Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε», δηλώνει το Strong me, tο κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Strong me: Καμπάνια αναγνώρισης της νομικής αξίας του όρου «Γυναικοκτονία» σε δεκάδες Δήμους της Ελλάδας

Η διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχει ως στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

Από τις εμβληματικές “Ομπρέλες” στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 18:30, θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία* σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Είναι ένας τρόπος να πέσει φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Από εκεί ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να “αλλάξουμε” ως κοινωνία.

Strong me: Καμπάνια αναγνώρισης της νομικής αξίας του όρου «Γυναικοκτονία» σε δεκάδες Δήμους της Ελλάδας

Το δικό του μήνυμα θα στείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τις Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή και Έλενα Κουντουρά και τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των 30 Δήμων από όλη την χώρα που συμμετέχουν στην καμπάνια.

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου.

Το Strong me μας ζητά να στηρίξουμε την καμπάνια, υπογράφοντας το ψήφισμα για την νομική αναγνώριση του όρου “γυναικοκτονία”.

Συμμετέχοντες Δήμοι:

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΩΓΕΙΑ – ΚΡΗΤΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΩΡΩΠΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΔΡΑΜΑ
ΠΑΓΓΑΙΟ
ΛΗΜΝΟΣ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΒΥΡΩΝΑΣ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
ΚΟΖΑΝΗ
ΠΥΡΓΟΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
ΚΗΦΙΣΙΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Π. ΦΑΛΗΡΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΛΗΜΝΟΣ
ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ


*Το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής. Το έργο του Strong me υποστηρίζεται έμπρακτα με τη δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας (τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας 4 wise monkeys, την εταιρεία παραγωγής top cut Modiano και το sound & music Bounce.

Μάθετε περισσότερα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος