Σ. Κεσίδης: Το αγοραστικό κοινό πληρώνει την ποιότητα – Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ενεργοποιηθούν

Από τα 12 -14 ευρώ το κιλό το αρνάκι και από 13-15 ευρώ το κατσικάκι, κυμαίνονται οι τιμές από τόπο σε τόπο, όπου έχει σημασία αν είναι νωπό ή φρέσκο, αλλά και οι χιλιομετρική απόσταση από το σημείο της αγοράς.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Έσπευσε δε να επισημάνει τη διαφορά μεταξύ νωπού και φρέσκου, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν βάσει τον ευρωπαϊκών οδηγιών. Συγκεκριμένα το φρέσκο αρνάκι και κατσικάκι σημαίνει πως η σφαγή έχει γίνει από το Σάββατο του Λαζάρου και μετά μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Το νωπό σημαίνει πως η σφαγή έχει γίνει νωρίτερα από το Σάββατο της Ανάστασης του Λαζάρου και έχει διατηρηθεί από -1,5 έως 1 βαθμό Κελσίου.

«Οπότε η ποιότητα και ο χρόνος σφαγής που έχει σχέση με αυτό, πληρώνεται. Αν λοιπόν το αγοραστικό κοινό βρίσκει και πληρώνει τιμές για αμνοερίφια σε επίπεδα κατώτερα των όσων προαναφέρθησαν, σίγουρα είναι και της αναλόγου ποιότητας», τόνισε ο κ. Κεσίδης.

Η ποιότητα είναι ο παράγων που συντελεί στην καλή σχέση που κτίζουμε με τον πελάτη, γιατί δεν τον θέλουμε μόνο για το Πάσχα, ή για τα Χριστούγεννα, τον θέλουμε και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, επισήμανε ο κ. Κεσίδης.

Ερωτηθείς για το θέμα της επάρκειας με Ελληνικά αμνοερίφια ήταν κατηγορηματικός πως αυτό συμβαίνει. Το ερώτημα όμως τίθεται: Πως γίνεται ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα , να έχουμε μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου, αλλά να έχουμε επάρκεια στα αμνοερίφια…Ωστόσο, κάλεσε τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

«Ξέρουμε πως έρχονται από Ρουμανία αμνοερίφια, τα οποία αφού ελεγχθούν τοποθετείται ένα αυτοκόλλητο(;) πως είναι από τη συγκεκριμένη χώρα προέλευσης. Το ίδιο πράγμα γίνεται και για τα Ελληνικά αμνοερίφια, τοποθετείται μια αυτοκόλλητη ταινία. «Λέω εγώ τώρα αυτό το αυτοκόλλητο δεν μπορεί να φύγει εύκολα αν είναι εκ Ρουμανίας και να τοποθετηθεί το Ελληνικό και να πουληθεί ως Ελληνικό; Ερώτηση κάνω απλά…» υπογράμμισε ο κ.Κεσίδης, ζητώντας και πάλι από τα αρμόδια όργανα να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους.

«Ο κόσμος δεν αγοράζει τις ποσότητες που αγόραζε. Έχουμε μείωση στους τζίρους στο 40% και στις ποσότητες. Η πτώση στα αμνοερίφια αγγίζει και το 50%. Ο κόσμος στρέφεται σε άλλα είδη κρέατος πιο φθηνά, όπως κοτόπουλο και χοιρινό. Καλώ όμως τον κόσμο να βάλει στο τραπέζι του τα Ελληνικά Αμνοερίφια μία φορά την εβδομάδα και κατά τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο το Πάσχα. Θα τονωθεί ο τζίρος, θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, θα δώσουμε την τάση στους νέους κτηνοτρόφους να ασχοληθούν με τον κλάδο και να επενδύσουν. Αλλιώς θα γίνουμε έρμαια των μεγάλων αλυσίδων. Πρέπει να παραμείνουν ζωντανοί οι κλάδοι και των Κτηνοτρόφων αλλά και των Κρεοπωλών, αν λείψει είτε ο ένας είτε ο άλλος, το αποτέλεσμα είναι να γίνουμε έρμαια των μεγάλων αλυσίδων», υποστήριξε με έμφαση ο κ. Κεσίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος