Χρηματοδότηση ύψους 15,000 χιλιάδων δολαρίων Αυστραλίας χορηγεί στον ομογενή Ματθαίο Στάιο, η ομογενειακή οργάνωση «Φροντίδα», με σκοπό την εξέλιξη της έρευνας του επιστήμονα για την καταλληλότερη γνωμάτευση της άνοιας στους ομογενείς της Αυστραλίας. Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης, πρόκειται για δεύτερη χρηματοδότηση που λαμβάνει ο κ. Στάιος από τη «Φροντίδα», καθώς το 2018 στα πρότερα στάδια της έρευνάς του, είχε λάβει άλλες 10,000 χιλιάδες δολάρια. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Οργανισμός σχεδιάζει στο εγγύς μέλλον να γίνει μέλος της ερευνητικής κοινότητας στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων, και με αυτό τον τρόπο, να βελτιώσει την υποστήριξη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.
Η έρευνα του κ. Στάιου εστιάζεται στις προκλήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τα τεστ που χρησιμοποιούνται για την διάγνωση της άνοια σε Ομογενείς. Η λάθος διάγνωση μπορεί να προκαλέσει μία σειρά προβλημάτων, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. «Η άνοια είναι μία από τις ασθένειες η πρώτη γενιά ομογενών αντιμετωπίζει. Ο σκοπός της έρευνάς μου είναι η ανάπτυξη των σωστών διαγνωστικών εργαλείων για τους Ομογενείς στην Αυστραλία. Αυτά τα εργαλεία θα παίρνουν υπόψη τους και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του κάθε ηλικιωμένου τα οποία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για να καταλάβουμε αν κάποιος έχει ή δεν έχει άνοια καθώς και σε τι στάδιο βρίσκεται» δήλωσε ο κ. Στάιος. «Με τα τεστ επιδιώκουμε να διαπιστώσουμε καλύτερα τις δυνάμεις και τους περιορισμούς του κάθε ηλικιωμένου, και με αυτό τον τρόπο ο κάθε ηλικιωμένος να είναι πιο υγιείς για περισσότερο χρόνο» συμπληρώνει.
«Τα τεστ αυτά ελπίζω επίσης να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες χώρες όπου υπάρχει διασπορά, όπως τον Καναδά και τις ΗΠΑ, αλλά και να προσαρμοστούν και στις ανάγκες άλλων μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Αυστραλία» είπε ο κ. Στάιος.
(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος»)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος