Μέσα στην ερχόμενη διετία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Μέσα στην επόμενη διετία εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στο στρατόπεδο Καρατάσιου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας, στην 86η ΔΕΘ.

“Είμαστε σε φάση προετοιμασίας και ωρίμανσης του έργου. Ξεκινούν οι μελέτες και ταυτόχρονα δουλεύουμε με το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη δημιουργία του απαραίτητου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, για να ανεγερθεί το νοσοκομείο. Όλες αυτές οι δράσεις θα υλοποιηθούν άμεσα τους επόμενους μήνες με διυπουργική συνεργασία. θα βγουν οι διοικητικές αποφάσεις και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προδιαγραφές του έργου, το πώς θα είναι αυτό το Ογκολογικό Νοσοκομείο. Οπότε είναι μία φάση σκληρής δουλειάς τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι την επιλογή του αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή του», δήλωσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι παραχώρηση έχει αρχίσει να γίνεται από το υπουργείο Άμυνας όπου έχουν φτάσει τα πρώτα έγγραφα παραχώρησης ,σημειώνοντας ότι, υπάρχουν όμως κι άλλες διοικητικές πράξεις που πρέπει να γίνουν, « Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματά μας και θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Είναι οι μελέτες είναι οι προδιαγραφές του έργου, το πώς ακριβώς θα γίνει το νοσοκομείο, πόσα τα κτίσματα, προδιαγραφές των μηχανημάτων, ο περιβάλλων χώρος, όλα αυτά που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσει ο ανάδοχος μέσα στην επόμενη διετία να κατασκευάζει το έργο» πρόσθεσε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος