Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

Το πρόβλημα με τα κρεβάτια ΜΕΘ Παίδων στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο, αναμένεται να λύσει η κατασκευή του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος, ειδικά και με τις εργασίες πρόσβασης στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ, από τις αρχές Ιανουαρίου, ξεκινούν οι διαδικασίες για την στελέχωσή του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν οι εργασίες και οι κινήσεις που απαιτούνται για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο της Θεσσαλονίκης, με δωρεά 150 εκατομμυρίων ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα έργα για την πρόσβαση αλλά και την υδροδότηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν και τα πρώτα βήματα για την στελέχωση του νοσοκομείου.

To Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” θα έχει δύο μαγνητικούς τομογράφους, αξονικό τομογράφο, και φυσικά τις πιο εξελιγμένες υποδομές ακτινογραφιών, υπερήχων, μετρητή οστικής πυκνότητας. Θα έχει 197 νοσηλευτικές μονάδες, 46 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, 6 χειρουργεία, 36 εξωτερικά ιατρεία, και φυσικά τμήμα επειγόντων περιστατικών και ελικοδρόμιο.

O σχεδιασμός δίνει έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη, τις θεραπευτικές ιδιότητες της φύσης και την εφαρμογή μιας ανθρωπιστικής προσέγγισης για την ολιστική φροντίδα των ασθενών και των οικογενειών τους. Το νοσοκομείο, ως πανεπιστημιακό, θα περιλαμβάνει τόσο κλινικές εγκαταστάσεις όσο και εγκαταστάσεις υποδομών για έρευνα και εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος