Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)

Ένα άκρως ενδιαφέρον σεμινάριο έλαβε χώρα, χτες Κυριακή 15 Μαϊου, στα πλαίσια της 62ης Ανθοκομικής έκθεσης Κηφισιάς. 
Ο μανιταρόφιλος Γιώργος Κατίνας μας μύησε στον παραμυθένιο κόσμο των μανιταριών, με συμβουλές για τον ασφαλή τρόπο ταυτοποίησης τους,
καθώς η μανιταροσυλλογή είναι ένα χόμπι που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο.Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα εξαιρετικά εδώδιμα είδη από τα δηλητηριώδη, τι να αποφεύγουμε, αλλά και τα οφέλη τους στην υγεία.

Την ομιλία παρακολούθησαν πολλοί πιστοί φίλοι των μανιταριών αλλά και κόσμος που παρευρέθηκε στην έκθεση.
Μετά την ομιλία κληρώθηκαν μανιταροπροϊόντα και το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει διάφορες μανιταρογεύσεις.

Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η διάδοση της μανιταροφιλίας-μανιταρογνωσίας, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει και περισσότερους οπαδούς της μανιταροσυλλογής καθώς είναι ένα ελκυστικό σπορ για δραστήριους ανθρώπους που αγαπούν τη φύση.
Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 είδη, ενώ αξιόλογα εδώδιμα μανιτάρια θεωρούνται μόνο 30 περίπου. Εξαιρετικά εδώδιμα μετά την τρούφα είναι το Βασιλομανίταρο, ευρύτερα γνωστό ως «πορτσίνo» (porcino), ο Αμανίτης ο Καισαρικός, ο οποίος αναφέρεται στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα που εκτιμούσε την αξία του, η Κανθαρέλλα και η Μορχέλα.

Ο παραμυθένιος κόσμος των μανιταριών (video)Σε όλη τη χώρα γίνονται πολλές οργανωμένες εξορμήσεις για μανιταροσυλλογή, από συλλόγους ή ομάδες στο Facebook που έχουν συσταθεί με αυτό το αντικείμενο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος