Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου (18.00 με 21.00) και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου (10:00 με 13:00) στο χώρο της Gordon Hellas, Κηφισίας 292, Κηφισιά (έναντι Shell) θα γίνει μια παρουσίαση καθώς και ανοιχτή συζήτηση με θέμα την «Πρόληψη κατά των ναρκωτικών / Πότε μπορώ να μιλήσω στο παιδί μου», με τον Γιάννη Αβραμίδη.
Τα ναρκωτικά αποτελούν έναν ύπουλο καθημερινό κίνδυνο για όλες τις οικογένειες. Συνήθως αντιμετωπίζονται σα μια μακρινή πραγματικότητα, που θα αντιμετωπιστεί κάποια στιγμή αργότερα. Δυστυχώς όμως οι περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν πλέον μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που έχουν οι γονείς στο μυαλό τους. Πως ο πειραματισμός των παιδιών με το χασίς και τα παραισθησιογόνα χάπια ξεκινάει μόλις από την ηλικία των 11-12 χρόνων. Έχοντας στο νου μας αυτά τα νούμερα, η πρόληψη κατά των ναρκωτικών είναι κάτι που δε θα έπρεπε να μπαίνει σε λίστα αναμονής.
Το θέμα των ναρκωτικών είναι ένα ανεξάντλητο θέμα. Στόχος της παρουσίασης είναι να φιλτράρουμε αυτές τις πληροφορίες και να εστιάσουμε σε αυτές που είναι σημαντικές τόσο για τον γονέα όσο και για το παιδί. Να φωτίσουμε δηλαδή αυτές τις γκρίζες ζώνες, με τρόπο απλό και κατανοητό. Να ξεφύγουμε από τους μύθους και τους «μπαμπούλες» και να δώσουμε στα ναρκωτικά τη διάσταση που τους αναλογεί. Να κατανοήσουμε τους πραγματικούς κινδύνους και να φροντίσουμε να γίνουμε αρωγοί αυτών των πληροφοριών, ώστε να ενισχύσουμε τα παιδιά μας απέναντι στον κίνδυνο.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.
Ο χώρος είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δεύτερος κύκλος: Παρουσίαση στα παιδιά
Μετά από αυτή την παρουσίαση, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση «Πρόληψη κατά των Ναρκωτικών» που απευθύνεται σε παιδιά. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο τα παιδιά των οποίων κάποιος από τους γονείς του έχει παρακολουθήσει τον πρώτο κύκλο παρουσίασης. Η συγκεκριμένη προϋπόθεση οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του θέματος. Τα ναρκωτικά είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και οι αλήθειες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παρουσίασης χρειάζονται την υποχρεωτική, προηγούμενη έγκριση των γονέων.
Μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας:
· Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού τους, διαφορετικά Αρνητικό Εργαστηριακό τεστ COVID-19 έως 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.
· Όλοι οι συνεργάτες και οι εισηγητές των εργαστηρίων θα τηρούν επίσης απαρέγκλιτα τα άνω μέτρα.
· Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές καθ` όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου
· Σωστή υγιεινή χεριών με χρήση αντισηπτικού
· Απολύμανση των επιφανειών
Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Γιάννης Αβραμίδης, Person Centred Counselor & Supervisor, MSc University of Strathclyde, UK
Ο Γιάννης Αβραμίδης αρχικά σπούδασε Marketing/Management στο Deree College και ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια με τον τομέα των επιχειρήσεων. Η εμπλοκή του στον δρόμο των ναρκωτικών όντας αδελφός χρήστη, ήταν αυτό που τον οδήγησε σε μια αλλαγή κατεύθυνσης τόσο προσωπικής, όσο και επαγγελματικής. Έχοντας ολοκληρώσει το θεραπευτικό πρόγραμμα της Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ, δούλεψε εθελοντικά για έντεκα χρόνια ως συντονιστής σε ομάδες αδελφών και συντρόφων χρηστών ναρκωτικών ουσιών. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική προσέγγιση και ταυτόχρονα απέκτησε το πτυχίο του στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο Τμήμα Συμβουλευτικής του ICPS (Σύμβουλος PCA, University of Strathclyde). Στη συνέχεια απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο Master’s στη συμβουλευτική (MSc in Person Centred Counseling) με κύριο θέμα τα Ψυχοσωματικά και την Ψυχοσωματική Νόηση. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Parent Effectiveness Training της Gordon Hellas καθώς και στη Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας με τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων. Το 2017 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της Προσωποκεντρικής εποπτείας στο Ελληνικό Κέντρο Focusing. Σήμερα ασχολείται με τη συμβουλευτική, την εποπτεία προσωποκεντρικών συμβούλων καθώς και με διαλέξεις για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών. Από τον Δεκέμβριο του 2020 αρθρογραφεί, για το περιοδικό «Εποχή/Epoche – Φαινομενολογικές Ψυχοθεραπείες», την μόνιμη θεματική ενότητα «Ανυπότακτες Ιστορίες». Τέλος, ολοκληρώνει την εκπαίδευση του στην Focusing βιωματική θεραπεία (F.O.T).
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος