Επιμένει στην αντίθεσή της η Αθήνα στην πρόταση που έχει διατυπώσει η Κομισιόν για μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου κατά τα 15%. Η ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταθέσει σειρά προτάσεων που αφορούν και στην ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τις τιμές όσον αφορά στο φυσικό αέριο και γενικά την ενεργειακή κρίση.
Όπως είπε ο κ. Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις απόψεις αυτές και κάθε ιδέα και κάθε πρόταση που έχουμε και που είμαστε πεπεισμένοι ότι συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης θα τη μοιραζόμαστε και με τους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης αλλά και με τους αρμόδιους αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής».
Τόνισε ακόμα ότι είναι μία πολύ σημαντική συνεδρίαση η αυριανή ενόψει και της ανησυχίας που υπάρχει στην Ευρώπη για την ενέργεια το επόμενο διάστημα και εξήγησε γιατί η πρόταση της Κομισιόν για ψαλίδι 15% στο φυσικό αέριο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την χώρα μας.
«Να πω ότι η πρόταση αυτή της ευρωπαϊκής επιτροπής έτσι όπως έχει διατυπωθεί λαμβάνοντας υπόψιν δηλαδή τους μέσους όρους κατανάλωσης της τελευταίας πενταετίας είναι μία πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας γιατί αυτό για τη χώρα μας σημαίνει μείωση πάνω από 15% σημαίνει μείωση 24%. Η Ελλάδα θα επιδιώξει αύριο αλλαγή αυτής της πρότασης, να εξαιρεθεί η χώρα μας από αυτή τη μείωση. Εμείς αυτό που θα συζητούσαμε θα ήταν η βάση σύγκρισης να ήταν η περασμένη χρονιά και όχι ο μέσος όρος της τελευταίας πενταετίας. Θεωρούμε ότι η πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι μία πρόταση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη χώρα μας».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος