Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ: Αδικαιολόγητη ανησυχία για το εμβόλιο της Astra Zeneca


Warning: Array to string conversion in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/content-single.php on line 56
Array

Μετά και την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν στη χώρα μας οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca  o αν. καθηγητής κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Γιώργος Παπαζήσης καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν αφού δεν έχει αποδειχθεί αιτιολογική συσχέτιση παρά μόνο χρονική σύνδεση της εμφάνισης θρόμβων με τους εμβολιασμούς.

Μιλώντας στο Ο3 της ΕΡΤ3 ο κ. Παπαζήσης εξήγησε ότι η πλέον συνήθης μεταξύ των θρομβώσεων είναι η φλεβική θρόμβωση των κάτω άκρων και η πλέον επικίνδυνη η πνευμονική εμβολή και υπογράμμισε ότι οι θρομβώσεις δεν είναι σπάνιες στον πληθυσμό ανεξαρτήτως εμβολίων. Ο ίδιος υπογράμμισε τη δήλωση της εκτελεστικής διευθύντριας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου (EMA) σύμφωνα με την οποία αυτή τη στιγμή τα οφέλη από τους εμβολιασμούς υπερισχύουν των κινδύνων.

Επιπλέον ο αν. καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ είπε ότι τα 37 θρομβολυτικά επεισόδια που έγιναν γνωστά, εντοπίστηκαν μεταξύ 17.000.000 δόσεων, στοιχείο που από μόνο του δείχνει ότι είναι υπερβολική η ανησυχία που έχει προκύψει.

Καταλήγοντας ο κ. Παπαζήσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να κάνει οτιδήποτε ο πολίτης που έχει προγραμματίσει εμβόλιο.

Επικεντρώνοντας τέλος στα καλά νέα θύμισε ότι εγκρίθηκε το εμβόλιο της Johnson k Johnson που είναι μονοδοσικό και δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ψύξης ενώ σύντομα αναμένεται να εγκριθούν και άλλα εμβόλια μεταξύ των οποίων ενδεχομένως και το ρωσικό (Sputnik).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος