Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας

H κοινωνική του προσφορά είναι ανυπολόγιστη, αγωνίζεται συνέχεια εκτός έδρας, αφού και οι εντός έδρας συναντήσεις του Α.Ο. Σερίφου, γίνονται στο γήπεδο της Σίφνου. Όμως προσπαθούν, επιμένουν και κάποτε, ελπίζουμε σύντομα, θα δικαιωθούν και θα σταματήσει η ταλαιπωρία τους. Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της ομάδας, Σάββα Ράμπια.

Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας-Πότε ιδρύθηκε ο Α. Ο. Σερίφου;

-Η ομάδα ιδρύθηκε το 1984 αλλά ουδέποτε είχε συμμετάσχει σε κάποιο πρωτάθλημα. Από το 2002 ήταν σε αδράνεια και από το 2012 έχει επανιδρυθεί και συμμετέχει κανονικά στο τοπικό πρωτάθλημα Κυκλάδων.

-Πόσα τμήματα έχει η ομάδα, σε ποια αθλήματα και πόσους ενεργούς αθλητές;

-Η ομάδα διαθέτει ανδρικό τμήμα ποδοσφαίρου όπου και συμμετέχει στο πρωτάθλημα και από το 2014 έχουν δημιουργηθεί άλλα δύο τμήματα ακαδημιών ποδοσφαίρου. Το σύνολο των αθλητών ανέρχεται στους 30 με 35 μαζί με τις ακαδημίες.

Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας– Ποια είναι η κατάσταση από πλευράς αθλητικών υποδομών – χώρων άθλησης και γιατί η ομάδα υποχρεώθηκε να αγωνίζεται στους εντός έδρας αγώνες της στη Σίφνο;

-Η ομάδα διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα χώρο εκγύμνασης, αλλά μετά από κάποιες καταγγελίες ανεγκέφαλων, όσον αφορά το ιδιοκτησιακό κομμάτι, έχει γίνει άρση της άδειας του γηπέδου και αναγκάζεται η ομάδα να δηλώνει ως έδρα το δημοτικό στάδιο Σίφνου και να κάνει προπονήσεις στην αλάνα!!

Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας-Πώς αντιμετωπίζετε το ακτοπλοϊκό, που είναι το μεγάλο πρόβλημα των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της νησιωτικής Ελλάδας;

-Το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης είναι η μετακίνηση. Κάθε χρόνο κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φτάσουμε σε οποιονδήποτε προορισμό, με οποιοδήποτε μέσο, λόγω της ανύπαρκτης συγκοινωνίας μεταξύ των νησιών μας, το οποίο μας επιβαρύνει οικονομικά, ψυχικά και σωματικά, μετά από τριήμερα ή τετραήμερα ταξίδια, έχοντας μαζί μας πάντοτε μαθητές, που πλαισιώνουν την ομάδα και αναγκάζονται να χάνουν μαθήματα και οι πιο μεγάλοι να χάνουν το μεροκάματό τους.

Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας-Με ποιο τρόπο προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας;

-Η ομάδα κάθε χρόνο, από τη μία διοργανώνει εκδηλώσεις και από την άλλη, με τη βοήθεια των επαγγελματιών, των ντόπιων και ανθρώπων εκτός νησιού, που αγαπούν την ομάδα, μαζεύει κάποια χρήματα, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες απαιτήσεις του πρωταθλήματος.

– Πόσο κοντά στην ομάδα είναι ο κόσμος που κατοικεί στη Σέριφο;

-Ο περισσότερος κόσμος πλέον είναι στο πλευρό της ομάδας και το δείχνει έμπρακτα κάθε φορά, εκτός βέβαια από κάποιους που την «πολεμάνε», χωρίς και οι ίδιοι να ξέρουν το γιατί και την έχουν φτάσει στο σημείο που προαναφέραμε. Κάποιοι βέβαια το έχουν μετανιώσει, αλλά έχουν γίνει ήδη συνένοχοι στη στέρηση αθλητισμού της νεολαίας και όχι μόνο, αφού η ομάδα και το γήπεδο, ήταν οι μοναδικοί αγωγοί αθλητισμού στο νησί.

Α.Ο. Σερίφου: Τιτάνιες προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού – Παίζουν πάντα εκτός έδρας-Ποιο είναι το «κέρδος»  των νέων στη Σέριφο από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό;

-Την παρούσα στιγμή το κέρδος της νεολαίας από τον αθλητισμό, είναι ένα απόλυτο μηδέν!! Δυστυχώς χωρίς αυτές τις απαραίτητες υποδομές, σε διαφορετική βάση η ομάδα είχε βάλει όλες τις βάσεις, ώστε να υπάρχει ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό και όχι με άλλες «κακές συνήθειες» που στις μέρες μας μαστίζουν τους νέους.

Πηγή φωτο: Α.Ο. Σερίφου

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος