Διαδικτυακή τελετή για την απονομή των βραβείων σε όσους διακρίθηκαν στον 4ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Οργάνωσης Ελληνικού Πολιτισμού «Νόστος», με θέμα «200 Χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 24 Ιουλίου.
Στον διαγωνισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής και την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, συμμετείχαν περισσότεροι από 250 συγγραφείς από ολόκληρο τον κόσμο, ελληνική και μη καταγωγής. Ο διαγωνισμός «200 χρόνια Λευτεριάς και Ελληνισμού» καλούσε τους απανταχού Έλληνες και Φιλέλληνες να συμμετάσχουν με ένα έργο (ποίηση ή δοκίμιο), γραμμένο στην ελληνική, την ισπανική, την ιταλική, την πορτογαλική ή την αγγλική, και η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, ξεπερνώντας και τις πιο υψηλές προσδοκίες των διοργανωτών.
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του «Νόστος», Χριστίνα Τσαρδίκου, η οποία είπε πως η οργάνωση καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αναδείξει το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού, όχι μόνο στην Αργεντινή αλλά παντού όπου υπάρχουν Έλληνες. Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να πορεύεται προς αυτή την κατεύθυνση και ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας για την στήριξη της.
Απονέμοντας τα βραβεία στους νικητές και τους επαίνους στους συμμετέχοντες, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης καθώς και τους συγγραφείς που συμμετείχαν. Όπως είπε, ο διαγωνισμός έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναδείξουν τις ιστορικές σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης, υμνώντας μέσα από λογοτεχνικά κείμενα τη γενναιότητα των Ελλήνων και τη δίψα τους για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, αξίες που αφορούν και σήμερα, όχι μόνο το ελληνικό έθνος, αλλά και όλους τους λαούς που διαπνέονται από τα ιδανικά αυτά. «Μέσα από τη δική τους γλώσσα, οι συμμετέχοντες του Διαγωνισμού τίμησαν και ανέδειξαν τον πάντα επίκαιρο Αγώνα για Ελευθερία και τους ευχαριστώ» τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης. Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι στόχος της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας είναι «να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την επαφή των ομογενών μας και των φιλελλήνων με την Ελλάδα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, προκειμένου να προβάλλουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό».
- (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη σελίδα του ΓΓΑΕ στο FB)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος