Έλληνας βιολιστής, κεντρικός σολίστ της Συμφωνικής Ορχήστρας Ντιτρόιτ

Κεντρική θέση σε μια από τις διασημότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ντιτρόιτ, έχει κατορθώσει να κερδίσει ο Έλληνας βιολιστής, Αλέξανδρος Σακαρέλλος, μέσα σε διάστημα μόλις μιας δεκαπενταετίας που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Στο πορτραίτο του, που δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», αναφέρεται στη διαδρομή του ομογενούς μουσικού, ο οποίος γεννήθηκε στην Ελλάδα και έλαβε τη μουσική εκπαίδευση στο Ωδείο Αθηνών.

Από την ηλικία των 20 ετών, ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος εμφανιζόταν ήδη ως σολίστ στη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Το 2005 ο νεαρός Αλέξανδρος εγκαταστάθηκε  στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε στη Μουσική Σχολή του Μανχάταν και στη συνέχεια έλαβε μέρος σε παραστάσεις με την Ορχήστρα της Metropolitan Opera, ενώ έκανε και εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες σε σπουδαίους συναυλιακούς χώρους.

Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του, ο Αλέξανδρος Σακαρέλλος εμφανίστηκε σε παγκοσμίως γνωστά φεστιβάλ, όπως το Ravello στην Ιταλία, το Miyazaki στην Ιαπωνία, το Bellerive στην Ελβετία και  στον Άγιο Δομίνικο, χωρίς ωστόσο να ξεχνάει και την πατρίδα του.

Συγκεκριμένα, το 2009 προσκλήθηκε από το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό έργα του βραβευμένου Ελληνοαμερικανού συνθέτη, Γιώργου Τσοντάκη.

Τέλος, μετά από δύο χρόνια θητείας στην Όπερα του Σαν Φρανσίσκο στο 1ο τμήμα βιολιού, ο Έλληνας βιολιστής κέρδισε επάξια τη θέση του στην Συμφωνική Ορχήστρα του Ντιτρόιτ, όπου και δραστηριοποιείται  μέχρι σήμερα.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα

Φωτογραφία: web of DHO

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος