Ένα διασκεδαστικό, καλοκαιρινό εργαλείο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από παιδιά που δεν γνωρίζουν ελληνικά δημιούργησαν η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, το SNF Centre for Hellenic Studies at Simon Fraser University (SFU) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πλατφόρμας διδασκαλίας staellinika.
Πρόκειται για το πρόγραμμα Greek Summer School-Summer in Greece, το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς, μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οικογένειες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα ώστε τα παιδιά τους να μαθαίνουν μία ελληνική λέξη κάθε μέρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα λεξιλόγιο περίπου εξήντα λέξεων, τις οποίες τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, κάνοντας εξάσκηση την προφορά τους. Εκτός από τη γλώσσα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια ενότητα που αφορά στην ελληνική μυθολογία, όπου τα παιδιά μαθαίνουν για θεούς και ήρωες. Η κάθε ιστορία αναφέρεται και σε ένα μουσείο, αρχαιολογικό χώρο ή αντικείμενο που μπορεί κανείς να επισκεφθεί κατά την παραμονή του στην Ελλάδα.
«Πολλοί από την ομάδα του Staellinika», αναφέρεται στη σελίδα της πλατφόρμας για το Greek Summer School, «είμαστε γονείς και θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν τα ελληνικά και την Ελλάδα. Γι’ αυτό, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα για παιδιά, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οικογένειες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, μαθαίνοντας μία λέξη κάθε μέρα. Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, θα δημοσιεύουμε περιεχόμενο για το πρόγραμμα κάθε μέρα, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Staellinika. Θα υπάρξει περιεχόμενο διαθέσιμο και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, με τη μορφή καινούργιου μαθήματος, στο οποίο οι γονείς μπορούν να έχουν πρόσβαση όποια στιγμή θέλουν», σημειώνουν οι δημιουργοί της νέας υπηρεσίας.
Πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος, εδώ: https://staellinika.com/en/GreekSummerSchool Ακολουθήστε το staellinika στα social media εδώ: instagram https://www.instagram.com/staellinika/ facebook https://www.facebook.com/staellinika.ingreek twitter https://twitter.com/staellinika
- (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: staellinika.com)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος