Η ελληνική γλώσσα στην Αυστραλία κεντρικό θέμα της συνάντησης Γιάννη Χρυσουλάκη με την πρόεδρο της «Πρόνοιας»

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, Γιάννη Χρυσουλάκη είχε πρόσφατα στην Αθήνα η πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης κοινωνικής φροντίδας «Πρόνοια», Κρις Παυλίδη.
Όπως σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Μελβούρνης, κεντρικό θέμα της συζήτησης της κας Παυλίδη με τον γενικό γραμματέα ήταν η διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας ανάμεσα στον ελληνισμό της Αυστραλίας.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Ελλάδα, χάρηκα που είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, Γ.Γ. για τους Απόδημους Έλληνες, καθώς και την κα Ντίνα Κουτσούκου, για συζητήσεις σχετικά με τη διατήρηση της νεοελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία», σημειώνει μιλώντας στην εφημερίδα η κα Παυλίδη, και συνεχίζει: «Ο κ. Χρυσουλάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το παιδικό πρόγραμμα δίγλωσσης ιστορίας που πραγματοποιήθηκε στις βιβλιοθήκες και το δίγλωσσο πρόγραμμα στο δημοτικό σχολείο Lalor North. Συζητήσαμε, επίσης, για το έργο της ΠΡΟΝΙΑ και το πρόγραμμα Alpha Childcare».

Σύμφωνα με την επικεφαλής της «Πρόνοιας», ο κ. Χρυσουλάκης ανέφερε επίσης την εκστρατεία για τη συνέχιση του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο LaTrobe αλλά και ένα ακόμη ευρύ πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. «Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει τη διαπολιτισμική και διαγενεακή πολιτισμική και γλωσσική γονιμοποίηση και διατήρηση. Γενικά ήταν μια αρκετά παραγωγική και ενθαρρυντική συνάντηση», κατέληξε η κ. Παυλίδη.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : «Νέος Κόσμος»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος