Φιλαδέλφεια: Με ταχείς ρυθμούς η προετοιμασία της παρέλασης για την 202η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ζητήματα που αφορούν την ομογένεια της Φιλαδέλφειας συζήτησαν οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέρ το περασμένο Σάββατο με το νέο γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου βρέθηκε στη Φιλαδέλφεια για την πρώτη τριήμερη επίσκεψή του προκειμένου να παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου με επίσημο δείπνο και ολοκληρώθηκαν την επομένη ημέρα με αρχιερατική λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.  

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια της Φιλαδέλφειας, στην συνεργασία με το Γενικό Προξενείο, καθώς επίσης και στην προετοιμασία της παρέλασης για την 202η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023.

Όσον αφορά την παρέλαση, όπως ανέφερε μιλώντας στην ομογενειακή ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωργία Χλέτσου, η επιτροπή παρέλασης έχει ήδη ξεκινήσει τις  προετοιμασίες προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς η επικείμενη παρέλαση είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το εορταστικό τριήμερο θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 με την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο, θα συνεχιστεί το βράδυ του Σαββάτου, 1 Απριλίου με το δείπνο για την απονομή των Μεταλλίων της Ελευθερίας, το οποίο συμπίπτει με την 68η επέτειο της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Κυριακή με τη δοξολογία και την μεγαλειώδη παρέλαση στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, Πηγή:anamniseis.net)
  • Φωτογραφία: www.photobystelios.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος