Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), πραγματοποιείται ο 5ο Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με συνοδεία μίας φωτογραφίας κειμηλίου, με τίτλο: ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΝΩ ΙΩΝΙΑ «Ω Σμύρνη πάντα εσύ μαργαριτάρι…».
Η υποβολή έργων στο πλαίσιο του διαγωνισμού ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 2022 και λήγει στις 30 Ιουνίου 2022, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.
Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, με μοναδική προϋπόθεση το έργο να έχει γραφεί ειδικά για το συγκεκριμένο διαγωνισμό και να μην έχει υποβληθεί ή τυπωθεί αλλού.
Το θέμα των έργων μπορεί να αφορά τόσο το υψηλό επίπεδο της ζωής στην Ιωνία μέχρι το 1921, όσο και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922). Οι συμμετέχοντες, μαζί με το ποίημα ή τον πεζόμορφο στοχασμό τους, θα πρέπει να αποστείλουν και μία φωτογραφία με λεζάντα, Ιώνων συγγενών ή φιλικής οικογένειας από την Ιωνία.
Ανάμεσα στα έργα που θα υποβληθούν, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει τρία που βραβευτούν, ενώ όλες οι συμμετοχές θα ενταχθούν σε Ανθολογία, η οποία θα εκδοθεί από το Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ.
Οι τρεις συμμετοχές που θα διακριθούν, θα τιμηθούν λαμβάνοντας αντίστοιχα Αριστείο – Βραβείο – Έπαινο, ένα πρωτότυπο εικαστικό έργο, φιλοτεχνημένο από εκλεκτό καλλιτέχνη μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και ένα αντίτυπο της Ανθολογίας. Όλοι όσοι επιλεγούν να συμμετέχουν στην Ανθολογία θα προσκληθούν σε ειδική τιμητική εκδήλωση που θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
- (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: FB Γιάννης Χρυσουλάκης, Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος