Καλαμάτα: Fake News; Μην την πατάς… κυνήγησέ το

Έχοντας σαν σύνθημα τη φράση, “μην την πατάς… κυνήγησέ το”, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση της κυρίως φάσης του προγράμματος: «Επιμόρφωση στον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων και ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για την καταγραφή επιχειρημάτων αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων», που αφορά σε μαθητές 12 – 18 και γονείς.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Active citizens fund, του οποίου τη διαχείριση στην Ελλάδα έχει αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now, με φορέα υλοποίησης την ΑΜΚΕ “Ο Σπόρος”, αφορά πρωτίστως σε επιμόρφωση μαθητών (12-18 ετών) και γονέων στην περιοχή της Μεσσηνίας, μέσα από ένα δίωρο online workshop, σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων, ένα ζήτημα το οποίο έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στην εποχή μας.

Τα οφέλη της ενημέρωσης των μαθητών καθώς και των γονέων και κηδεμόνων μέσα από ένα δίωρο workshop είναι πολλαπλά.
Η ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι θα πρέπει οι μελλοντικοί πολίτες να μπορούν να δρουν με κριτική σκέψη απέναντι στην πληθώρα πληροφοριών που δέχονται σε καθημερινή βάση, να μην τις αντιμετωπίζουν άκριτα και να μπορούν να ξεχωρίσουν τις σημαντικές πληροφορίες που τους αφορούν.

Μέσα από το δίωρο online workshop οι μαθητές και οι γονείς και κηδεμόνες θα γνωρίσουν στοιχεία για το διαδίκτυο, την ασφάλεια σε αυτό καθώς και τις ψευδείς ειδήσεις. Στο τελευταίο θέμα η παρουσίαση θα γίνει μέσα από παραδείγματα ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα fake news. Οι γονείς μπορούν ήδη να δηλώσουν συμμετοχή τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τους ίδιους.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, δίνεται βεβαίωση συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και η εγγραφή μπορεί να γίνει συμπληρώνοντας τη φόρμα στο σύνδεσμο: https://forms.office.com/r/kMA5c2PJD7
Καθένας συμμετέχει σε ένα workshop. Τα workshops θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2021 σε προκαθορισμένες ημερομηνίες που μπορούν να επιλεχθούν κατά την συμπλήρωση της φόρμας, θα είναι εξ αποστάσεως και θα έχουν διάρκεια δύο ώρες. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://fakenewshunter.gr.

Το πρόγραμμα ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος