«Νομίζω ότι βιώνουμε την πιο δύσκολη καλλιτεχνική ώρα γιατί τα πάντα στην Τέχνη έχουν απενεργοποιηθεί και παραμεληθεί», δηλώνει ο γνωστός Κομοτηναίος μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Σβυντρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» για τις «επιπτώσεις» του κορονοϊού στον καλλιτεχνικό κόσμο.
«Ελπίζω βέβαια ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Θα αλλάξουν, αλλά δεν ξέρω με ποιον τρόπο», σημειώνει προσθέτοντας ότι «το κομμάτι της βοήθειας προς τους καλλιτέχνες είναι ανύπαρκτο, εξαφανισμένο», αν και, όπως λέει, «η Τέχνη στηρίζει τον πολιτισμό και τη ζωή μας κι αυτή τη στιγμή τη ‘σκοτώνουμε’».
Σύμφωνα με τον Κομοτηναίο δημιουργό θα ήταν δυνατό σίγουρα από τους τοπικούς φορείς να δοθούν νέες ευκαιρίες στους δημιουργούς, στους μουσικούς, στους καλλιτέχνες, έστω να γίνονται κάποιες εμφανίσεις, κάποιες παραστάσεις, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους. «Παρακολουθώντας την καλλιτεχνική κίνηση στα ξένα κράτη βλέπω ότι γίνονται και φεστιβάλ και συναυλίες. Απορώ γιατί στην Ελλάδα όλα αυτά έχουν παραμεληθεί; Γιατί; Θέλουν να μας κάνουν πιο καθοδηγούμενους με αυτά που μας προσφέρουν στο διαδίκτυο και να μην έχουμε προσωπικότητα δική μας;», αναρωτιέται.
Τέλος, όσον αφορά την ευκολία του διαδικτύου, προσιτό και άμεσο σε όλους, ο κ. Σβυντρίδης τονίζει πως όταν κανείς βλέπει κάτι ζωντανό, αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι κατεβάζει από το Youtube, το οποίο δεν είναι πάντα καλό ποιοτικά. «Μπορείς εύκολα να πληροφορηθείς και να ακούσεις από το Youtube, ωστόσο, σίγουρα δεν έχει τη χάρη του ζωντανού», καταλήγει με την ευχή οι δύσκολες μέρες για τους καλλιτέχνες να αφεθούν γρήγορα πίσω.
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος