Κ. Χαριτόπουλος: Συστράτευση και όχι επιστράτευση για τους γιατρούς του Ιδιωτικού τομέα

Εμείς θέλουμε «Συστράτευση» και όχι «Επιστράτευση» για τους ιδιώτες Γιατρούς, προκειμένου να συνδράμουν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, Κώστας Χαριτόπουλος, χαρακτηρίζοντας “μη δημοκρατικό” το γεγονός πως οι ιδιώτες γιατροί επιστρατεύονται, την ώρα που αποτελούν εδώ και τόσους μήνες “το ανάχωμα”, για να μην πηγαίνουν πολλοί ασθενείς στα Νοσοκομεία.
«Εγώ αυτό το διάστημα και το προηγούμενο, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου από την όλη την Ελλάδα, με την παρακολούθηση που κάνουμε και τις οδηγίες που δίνουμε, κρατήσαμε και κρατάμε τα Νοσοκομεία να μην φτάσουν στην κατάρρευση. Για φανταστείτε να μεταφερθούμε στα Νοσοκομεία και εμείς και οι ασθενείς, που παρακολουθούμε στην ήδη πια βεβαρυμμένη εικόνα των Νοσοκομείων, τι έχει να γίνει… Εμείς δεν αρνηθήκαμε να συνδράμουμε στο ΕΣΥ, αλλά παράλληλα έχουμε και τους δικούς μας ασθενείς. Ποιος θα τους φροντίζει αν βγουν τα φύλλα πορείας και θα αναγκασθούμε να πάμε στα Νοσοκομεία;», αναρωτήθηκε ο κ. Χαριτόπουλος.
Επιπλέον κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιασθούν, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο καταιγισμός των περιστατικών στα Νοσοκομεία.
Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης, στηλίτευσε το γεγονός της μετακίνησης δύο Αναισθησιολόγων από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Νοσοκομείο Σερρών, καλώντας τους αρμοδίους “να βρουν την λύση με γιατρούς από τους όμορους νομούς και όχι να αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο Κομοτηνής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος