Σήμερα αναμένεται να βγει το ΦΕΚ που θα αναλύει τις απαραίτητες ενέργειες για το πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα των Σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στις 10 Ιανουαρίου, όπως αποφασίσθηκε.
Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ, Κωνσταντίνος Μπαντίκος, στάθηκε στα 3 τεστ για την πρώτη εβδομάδα και συγκεκριμένα Κυριακή Τρίτη και Πέμπτη και δύο την δεύτερη εβδομάδα, όλα δωρεάν.
Οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί θα πρέπει την Κυριακή το βράδυ να κάνουν ένα αυτοδιαγνωστικό τεστ-self test-. Όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν με έλεγχο αντιγόνου-rapid test-και αυτό αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές και Εκπαιδευτικούς.
Για τον κανόνα του 50% +1 που ισχύει που θα πρέπει να νοσήσει για να κλείσει ένα τμήμα, ο κ. Μπαντίκος τόνισε πως πριν τις γιορτές οι νέες μολύνσεις ήταν διάσπαρτες μετρούμενες στον αριθμό 2-3 και δεν υπήρχε πρόβλημα. «Τώρα θα δούμε ποια θα είναι η εικόνα από την Κυριακή και μετά. Πάντως η ιχνηλάτηση όταν κλείνει το τμήμα, εφόσον νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών σε ένα τμήμα, γίνεται σε ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος, σε σχέση με το προηγούμενο που η ιχνηλάτηση περιορίζονταν σε μαθητές που βρίσκονταν πίσω μπροστά ή στο πλάϊ από τον μαθητή όπου εκδηλώθηκε η μόλυνση», υπογράμμισε ο κ. Μπαντίκος.
Επι πλέον πρόσθεσε πως η εικόνα με τις νέες μολύνσεις θα απεικονίζεται καθημερινά, οπότε θα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και αναλόγως θα αντιμετωπίζεται. Προέταξε κυρίως την υπευθυνότητα του καθενός από την πλευρά του για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας στα σχολεία.
Απαντώντας στο αν υπάρχουν μαθητές που δεν παρακολουθούν μαθήματα, επειδή οι γονείς δεν θελουν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, υποστήριξε πως είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπως στην Καβάλα, που αφορά 14 μαθητές, κατάσταση η οποία τώρα με το άνοιγμα των σχολείων θα επανεκτιμηθεί.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος