Διαμαρτύρονται έντονα οι κάτοικοι του οικισμού Μεσσούνης Ροδόπης, για το γεγονός πως σε απόσταση 500 μέτρων, η αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει δώσει άδεια να αποθέτονται μπάζα, σε μια περιοχή όπου έχει δημιουργηθεί ένας τεχνητός βιότοπος.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια έκταση 80-90 στρεμμάτων μια επιχείρηση Κεραμοποιίας, έσκαβε λάκκους για να πάρει άργιλο, οι οποίοι έφτασαν να είναι 25-30 μέτρα, ενώ θα έπρεπε να είναι στο 1,5 μέτρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβλύσει νερό και να δημιουργηθούν μικρές λιμνούλες, όπου οι κάτοικοι έβαλαν και γόνο, μέσω του οποίου τρέφονται τα θαλασσοπούλια. Συν τοις άλλοις έχει δημιουργηθεί ένας τεχνητός βιότοπος, με δέντρα, βλάστηση, καθώς αφέθηκε μετά 15-20 χρόνια, χωρίς καμμία ανθρώπινη παρέμβαση.
«Δυστυχώς τώρα, χωρίς να μας ενημερώσει κανείς, χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Δήμος, άρχισαν να έρχονται φορτηγά με τόνους υλικών πλαστικών και όχι μόνο, για να αποκαταστήσουν τις… λακκούβες της επιχείρησης Κεραμοποιίας, χωρίς να προβλέπεται αυτό από την τότε σύμβαση. Η άδεια που δόθηκε από την Αποκεντρωμένη αναφέρει πως με χρονικό ορίζοντα το 2055, θα εναποτεθούν 1 εκ και πλέον μπάζα -και πλαστικά-, προκειμένου να ξαναγίνουν …χωράφια. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να φύγουν τα πλαστικά που ήδη έχουν εναποτεθεί. Να περιφραχθεί ο χώρος και να προστατευθεί ως ένας ακόμη βιότοπος. Τα δέντρα που έχουν βγει από μόνα τους είναι Πεύκα, Λεύκες, Ιτιές, Γκορτσιές, ενώ επειδή στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει νερό, καθώς δεν έχουν γίνει έργα αναδασμού και πέρα από την χλωρίδα έχει δημιουργηθεί και πανίδα. Μάλιστα όσο περνά ο καιρός, το πράσινο θα αυξάνεται και παράλληλα θα αυξάνεται και η ζωή. Να αφήσουμε το θαύμα της Φύσης ήσυχο», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Μεσσούνης, Νίκος Μαντραφούδης, αλλά και ο Δασοπόνος, Στέλιος Ισπικούδης και οι υπόλοιποι κάτοικοι.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος