Κομοτηνή: Από την Αυστραλία στην Ελλάδα και μετά πάλι πίσω

Array

Ήρθε πριν είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, θέλοντας να επενδύσει στον τόπο του τους κόπους της ξενιτιάς. Γρήγορα ,όμως, τα όνειρά του βούλιαξαν στα προβλήματα της ελληνικής επαρχίας και στα δυσάρεστα απρόοπτα που κρύβει η μοίρα του καθενός. Ο κος Γκιουνέρ έχασε το αριστερό του χέρι, έκλεισε την Βιοτεχνία που είχε ανοίξει στο χωριό του και γρήγορα πήρε το δρόμο της επιστροφής.

«Στη Μελβούρνη, πριν είκοσι χρόνια είχαμε τέσσερις βουλευτές με ελληνική καταγωγή, τώρα έχουμε μόνο έναν» δηλώνει μιλώντας με καμάρι για τους 900.000 Έλληνες της Μελβούρνης. «Είμαστε πολλοί. Οι περισσότεροι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο. Φοβούνται με την ρευστή κατάσταση της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αλλά και με την πολιτική υπερφορολόγησης των ακινήτων» δηλώνει ο Έλληνας ομογενής.

Απολαμβάνει το ελληνικό Καλοκαίρι, γεύεται τις ομορφιές της Ελλάδας και προβληματίζεται για το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν την πιο όμορφη χώρα του κόσμου, την Ελλάδα. «Ακόμη και τα τρόφιμα είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με την Αυστραλία. Πόσο να αντέξει ο Έλληνας;” αναρωτιέται μιλώντας για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, αλλά και για τις ευκαιρίες που δίνονται στην Αυστραλία. «Για καλή ζωή σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά η Αυστραλία σου προσφέρει φθηνή ζωή και πολλά λεφτά, αν πεις να εργαστείς.» δηλώνει κάνοντας έκκληση στην πολιτική ηγεσία να αξιοποιήσει το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτει η χώρα μας, τους Έλληνες Ομογενείς.
Φώτο:Γκιουνέρ Χακί,Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

https://soundcloud.com/user-860404253/iqkqgao0u2wx

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος