Την έντονη αντίδραση του στη τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο Νοσοκομείο Κω για τον Οφθαλμίατρο και πρώην υπουργό Κωακής καταγωγής Σταμάτη Μανούση, εκφράζει με παράσταση διαμαρτυρίας κρατώντας πλακάτ, για 4η συνεχή ημέρα στην είσοδο του Ιδρύματος ,ο πρώην δήμαρχος Κώστας Καίσερλης.
Ο κ Καίσερλης ζητά από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου να σταματήσει να διχάζει το λαό και να κατεβάσει την ανιστόρητη, όπως αναφέρει, πλάκα του αποστάτη Μανούση και «να θαφτεί εκεί που σύσσωμος ο ελληνικός λαός έθαψε την ξενόφερτη βασιλεία. »
Να σημειωθεί ότι ο Σταμάτης Μανούσης (1905-1981) εκλέχτηκε 4ος στις εκλογές του 1964 και συμμετείχε ως υπουργός υγιεινής στην κυβέρνηση το 1965 μετά την αποστασία 48 βουλευτών της Ένωσης Κέντρου. Μετά τη περίοδο αυτή, η χώρα βυθίζεται σε πολιτική αστάθεια που θα οδηγήσει στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967 και την απώλεια της Κύπρου.
Η τοποθέτηση της μαρμάρινης τιμητικής πλακέτας στον διάδρομο του Νοσοκομείου έγινε μετά από πρόταση του διοικητή του Ιδρύματος Σταμάτη Βασιλειάδη και απόφαση του ΔΣ.
Σε συνεδρίαση της, τη Πέμπτη 29 Ιουλίου, η διοίκηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να παραμείνει η πλακέτα στο χώρο ενώ ο επί 25 χρόνια δήμαρχος Κω σε μήνυμα του προς τα μέλη του ΔΣ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται με πιο δυναμικές παρεμβάσεις μέχρι να κατέβει η πλακέτα.
Επικοινωνιακού τύπου επιδιώξεις, χαρακτηρίζει τις τιμητικές πινακίδες και τις υποσχέσεις για νέο Νοσοκομείο ο επί χρόνια αυτοδιοικητικός, πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Μυλωνάς.
Απευθυνόμενος με επιστολή του προς τη διοίκηση υπογραμμίζει ότι “το ίδρυμα δεν έχει ανάγκη από αναμνηστικές πινακίδες για να γίνει γνωστή η συνεισφορά του κάθε λειτουργού της δημόσιας υγείας, γιατί η Κως είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε”.
Αναφέρεται ιδιαίτερα στη δική του γενιά που όχι μόνο γνωρίζει και θυμάται αλλά έζησε και τα γεγονότα των Ιουλιανών ”με τις αποστασίες και την πραξικοπηματική υποχρέωση σε παραίτηση και αντικατάσταση του εκλεγμένου πρωθυπουργού από το Παλάτι και την Αμερικανική Πρεσβεία, διαδικασία στην οποία συνέπραξε ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τη Κω Βουλευτής Σταμάτης Μανούσης”.
Ο κ Μυλωνάς επισημαίνει χαρακτηριστικά πως ουδέποτε η τοπική κοινωνία αποδέχθηκε την πολιτική αυτή επιλογή και γι’ αυτό στα μετέπειτα χρόνια ο γιατρός Σταμάτης Μανούσης στερήθηκε της πολιτικής εκτίμησης.
Υποστηρίζει παράλληλα ότι οι πολιτικοί φίλοι του Σταμάτη Μανούση τον διέγραψαν ως “προδότη των ιδεών και του κινήματος για την δημοκρατία και την ελευθερία στην μετά-εμφυλιοπολεμική Ελλάδα’’.
“Αυτό το πλατύ δημόσιο αίσθημα ιστορικής πολιτικής συνείδησης παραβίασε η τοποθέτηση της συγκεκριμένης πινακίδας” υποστηρίζει ο κ Μυλωνάς θεωρώντας δικαιολογημένη την αντίδραση του πρώην δημάρχου και βουλευτή Κώστα Καίσερλη καθώς και μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας .
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος