Αντιδράσεις προκαλεί και στα Δωδεκάνησα το σχέδιο νόμου αλλαγής λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, με τις οικογένειες των εξαρτημένων να κάνουν λόγο για μετατροπή σε γραφειοκρατικό σχήμα, “του πλέον επιτυχημένου οργανισμού απεξάρτησης στη χώρα”.
Με το σχέδιο νόμου οι δυο δομές ΚΕΘΕΑ που λειτουργούν στα Δωδεκάνησα, στη Ρόδο και στη Κάλυμνο, σύμφωνα με το οργανόγραμμα φεύγουν από τη Κρήτη και περνάνε στον Πειραιά.
“Με το πρόγραμμα της Κρήτης το ΑΡΙΑΔΝΗ είχαν επαφές οι οικογένειες στα δυο νησιά. Φτιάχτηκαν σύλλογοι οικογενειών και τώρα για να διευκολυνθεί η συγχώνευση των μονάδων και να γίνουν λιγότερες παίρνουν τα παιδιά αυτού του προγράμματος από τη Κρήτη και τα πάνε στον Πειραιά”, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, Δημήτρης Κολοκάθης.
“Αναρωτιόμαστε και εμείς ποιο είναι το νόημα αυτών των αλλαγών που καταργούν στην ουσία τα θεραπευτικά προγράμματα και τη θεραπευτική κοινότητα, όροι με τους οποίους πορεύτηκε ο Οργανισμός 38 χρόνια τώρα με την αποδοχή τους από την Ελληνική κοινωνία”, υπογράμμισε ο Κολοκάθης και πρόσθεσε: “Πως είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στην ίδια υποδιεύθυνση οι έφηβοι που κάνουν χρήση ηρωίνης, με αυτούς που κάνουν χρήση χασίς και αυτούς που πειραματίζονται, ή αυτοί που έχουν πρόβλημα εξάρτησης από το διαδίκτυο με εκείνους που κάνουν χρήση ναρκωτικών. Πως θα λειτουργήσει;”.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων αναφέρθηκε και στη διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΚΕΘΕΑ το 2019 ότι δεν θα πειράξουν ούτε το θεραπευτικό μοντέλο ούτε τα όργανα διοίκησης, “όμως αυτή τη στιγμή και το σχέδιο διοίκησης αλλάζει και το θεραπευτικό μοντέλο καταργείται”, τόνισε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος