Αλεξανδρούπολη: Βραβεύτηκε το 4ο Γυμνάσιο για την ταινία «Μπορείς κι εσύ» με θέμα την έμφυλη βία

Την 3η θέση με την ταινία «Μπορείς κι εσύ,» κατέλαβε το 4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης «Θεόδωρος Καστάνος» συμμετέχοντας στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2021-2022.Η ταινία βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο, τη σκηνοθεσία και βιντεοληψία, καθώς και για την ηθοποιία των μαθητών/τριών.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οι μαθητές/τριες με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Ιωαννίδου Αιμιλία ,παρέλαβαν το βραβείο τους και παρουσίασαν την κινηματογραφική τους δημιουργία «Μπορείς κι εσύ» , με θέμα την έμφυλη βία.

«Η τιμητική αυτή διάκριση επισφράγισε την προσπάθεια των παιδιών, που με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό αξιοποίησαν το ταλέντο τους και τη δημιουργικότητά τους, εξοικειώθηκαν με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης, καλλιέργησαν δεξιότητες οπτικοακουστικού αλφαβητισμού και ευαισθητοποιήθηκαν ως προς τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα,» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος