Δώρισαν τα μαλλιά τους σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου (ηχητικό)

Άμεση ήταν η ευαισθητοποίηση της ομάδας εθελοντών «ΔΡΩ» από την περιοχή Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου στο να δωρίσουν τα μαλλιά τους, ως πράξη αγάπης και αλληλεγγύης.

Παιδάκια μέλη της ομάδας μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο που χαρακτηρίζεται ως μήνας ευαισθητοποίησης του παιδικού καρκίνου δώρισαν τις κοτσίδες τους βοηθώντας έτσι τους συνομηλίκους τους που δοκιμάζονται.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Ομάδα ΔΡΩ συμμετέχει στη δράση αυτή σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χριστίνα Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι συγκεντρώθηκαν 103 κοτσίδες παιδιών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και άλλες πέντε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τρία παιδάκια και δυο ενήλικες άνδρες.

Δώρισαν τα μαλλιά τους σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου (ηχητικό)Μάλιστα οι κοτσίδες έχουν μήκος 30 εκατοστά που σημαίνει ότι πρόκειται για μια γενναία απόφαση των παιδιών ιδίως των κοριτσιών να δωρίσουν τόσο μεγάλο μέρος των μαλλιών τους.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των κομμωτηρίων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου στην προσπάθεια αυτή  τα οποία ανέλαβαν δωρεάν όλη την προεργασία μέχρι και την τυποποίηση των μαλλιών ώστε να είναι έτοιμα για την αποστολή.

Σήμερα η αποστολή αναχωρεί για την Αθήνα με παραλήπτη τον μοναδικό φορέα  «Donate hair Donate love» Ελλάδος,  ο οποίος και θα αξιοποιήσει την προσφορά.

Διευκρινίστηκε ακόμη, ότι μαλλιά δωρίζονται μόνο εάν είναι σε φυσική κατάσταση και όχι επεξεργασμένα.

5000 μέλη της Ομάδας ΔΡΩ που αποτελούνται κυρίως από παιδάκια που ξεκινούν από την ηλικία των 3 ετών, από Ορεστιάδα και Διδυμότειχο,  αλλά και ενήλικες μέχρι 72 χρόνων δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλτρουισμού χαρίζοντας το χαμόγελο και την ικανοποίηση εκεί που χρειάζεται.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος