Ρόδος: Αμερικανοί επιστήμονες θα διερευνήσουν την ακριβή θέση του Κολοσσού και εάν υπάρχουν απομεινάρια χαλκού

Να βρεθεί η ακριβής θέση του Κολοσσού, καθώς και να εντοπιστεί εάν υπάρχουν απομεινάρια του χαλκού από τον οποίο ήταν κατασκευασμένος, θα επιχειρηθεί τον προσεχή Ιανουάριο από ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, που θα φέρουν μαζί τους ειδικό τομογράφο εδάφους, με δυνατότητα απεικόνισης όλων όσων υπάρχουν θαμμένα σε βάθος μέχρι 15 μέτρα !!
Σύμφωνα την «δημοκρατική», επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο καθηγητής Richard Freund, διευθυντής του Κέντρου Μορίς Γκρίντερντ και της Εβραϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί του θα έρθουν ερευνητές και εξειδικευμένοι γεωφυσικοί προκειμένου να προχωρήσουν σε σειρά ερευνών σε διάφορα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, αλλά και της Ακρόπολης της Ρόδου.
Ο ειδικός τομογράφος εδάφους, που θα έρθει στη Ρόδο είναι όμοιος με εκείνον που χρησιμοποιούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών για τον εντοπισμό ορυκτών κοιτασμάτων. Ο τομογράφος αυτός, μαζί με τον λοιπό εξοπλισμό θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει καταγραφή σημείων ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η βυζαντινή οχύρωση δίπλα από το παλιό τουρκικό σχολείο (μπροστά στο Παλάτι), ερείπια της ελληνιστικής οχύρωσης (όπου συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον για τον Κολοσσό).
Η αρχαιολογική υπηρεσία είναι ήδη ενήμερη για τη δραστηριότητα της επιστημονικής ομάδας, η οποία είχε βρεθεί στη Ρόδο και τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να προχωρήσει σε σειρά γεω-ιστορικών ερευνών στην παλιά εβραϊκή συναγωγή της Ρόδου (που βρισκόταν απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος της Μεσαιωνικής Πόλης).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος