Τα πεπραγμένα των τριών πρώτων χρόνων του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου παρουσίασε ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Λυμπέρης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη , αντιδημάρχων ,δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθους δημοτών.
Ο κ. Λυμπέρης δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν θα είναι ξανά υποψήφιος διευκρινίζοντας ότι η παρουσίαση δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα.
Αναφέρθηκε στα πρώτα δύσκολα χρόνια που χρειάστηκε ένας χρεωμένος Δήμος να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του.
Χρειάστηκε να φτιάξει από την αρχή, δήλωσε, με χρήματα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στόλο καθαριότητας, κάδους, απορριμματοφόρα και κυρίως λόγω και της πανδημίας να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών.
Μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ΟΑΕΔ αλλά και των ειδικών συνεργατών κατάφερε ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα αυξημένα προβλήματα που προέκυψαν και από τον καταστροφικό σεισμό. Ήδη διαθέτει δικό του κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας με πέντε διευθύνσεις ενώ δημιουργείται Κέντρο Κοινότητας.
Ανέλυσε τα ποσά που έχουν συνολικά δοθεί στον δήμο για τον σεισμό που ανέρχονται στα 5,5 εκ. ευρώ και από αυτά τα 1,3 περίπου δεν έχουν απορροφηθεί. Σχετικά με την πρόσφατη έκτακτη χρηματοδότηση των 300.000 ευρώ τόνισε ότι τα κονδύλια που δίνονται για έργα και αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές δεν πρέπει να έχουν πληθυσμιακά κριτήρια. Επίσης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπάρχουν 7,5 εκ. ευρώ τα οποία θα απορροφηθούν αν και εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί.
Στα αρνητικά για τα οποία, όπως είπε, χρεώνεται ο Δήμος είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα ανακύκλωσης ενώ από τα έργα που δεν προχώρησαν είναι οι ιαματικές πηγές, το Φράγμα Καρβούνη καθώς και η παράκαμψη Καρλοβάσου.
Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες να γίνει θεσμός ένα μουσικό φεστιβάλ στο Καρλόβασι αλλά και στις στοχευόμενες αδελφοποιήσεις κυρίως με τον Δήμο Πειραιά.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος