Αστυνομική επιχείρηση σε εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες – Σύλληψη υπόπτου

Η βελγική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα, ο οποίος είχε καλέσει νωρίς το πρωί τις αρχές και ανέφερε πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά κοντά σε εμπορικό κέντρο στο κέντρο των Βρυξελλών . Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, η ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών υλών που φορούσε ο ύποπτος που συνελήφθη στο εμπορικό κέντρο των Βρυξελλών περιείχε μπισκότα και αλάτι.

Ο ύποπτος, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος συνελήφθη στις 05.30, το πρωί έπειτα από απειλή βόμβας στο εμπορικό κέντρο City2 σε κεντρικό σημείο της πόλης, είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία και σύμφωνα με την εισαγγελία Βρυξελλών υποφέρει από ψυχολογικά προβλήματα.

Πρόσφατα είχε καλέσει ο ίδιος την αστυνομία λέγοντας ότι κάποιοι τον αναγκάζουν να ενταχθεί στο ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Οι βελγικές Αρχές εξετάζουν κατά πόσον ο ύποπτος που συνελήφθη σχετίζεται ή όχι με τρομοκρατικές πράξεις.

Η περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο City2 στο κέντρο των Βρυξελλών αποκλείστηκε αμέσως.

Αμεση η κινητοποίηση πολιτείας και αστυνομίας

Νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Charles Michel κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας παρουσία και του υπ. Εσωτερικών Jan Jambon. «Προς το παρόν, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Charles Michel προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας παραμένουν σε απόλυτη επιφυλακή.

Πολλές από τις εισόδους του μετρό στο εμπορικό κέντρο έχουν αποκλεισθεί και ένοπλοι στρατιώτες είναι ορατοί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του AFP.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι τα καταστήματα γύρω από το εμπορικό κέντρο παραμένουν κλειστά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου Κοέν Γκέενς θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο ο συλληφθείς, ο οποίος φορούσε ψεύτικο εκρηκτικό μηχανισμό, να έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο ύποπτος που συνελήφθη ήταν γνωστός στις υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε o K. Γκέενς στους δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής. “Προφανώς είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος”, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια, παραπέμποντας στη Βελγική εισαγγελία για περισσότερες πληροφορίες. Ωστόσο, μια δικαστική πηγή ανέφερε στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga ότι ο άνδρας που συνελήφθη είναι μάλλον ψυχοπαθής.

Πηγή: Le Soir, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος