Brexit: Στη Βουλή των Λόρδων το νομοσχέδιο (video)

“Ιστορική” χαρακτήρισε η βρετανική κυβέρνηση την έγκριση με ψήφους 494 έναντι 122, Βουλή των Κοινοτήτων του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα στην πρωθυπουργό Μέι, να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 για να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία για το Brexit. “Καταλυτική” για να αποτραπεί τυχόν “βέτο” και από την Βουλή των Λόρδων, θεωρείται η υπόσχεση της Τερέζα Μέι ότι σε δύο χρόνια, όταν θα έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το Brexit, θα ζητήσει από τη βρετανική Βουλή να την εγκρίνει. “Εάν σε δύο χρόνια η Βουλή απορρίψει τη συμφωνία, τότε το Brexit θα ακυρωθεί”, τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Μετά από την τριήμερη συζήτηση κατά την οποία η Σκωτία απείλησε με δεύτερο δημοψήφισμα απόσχισης, λόγω Brexit, το νομοσχέδιο πέρασε χωρίς την παραμικρή τροποποίηση, με ελάχιστες διαρροές για το κυβερνών κόμμα και με την υποστήριξη των Ενωτικών της Βόρειας Ιρλανδίας και των Εργατικών.

Η τροποποίηση του Εργατικού Κόμματος σχετικά με τα δικαιώματα των αλλοδαπών που εργάζονται στη Βρετανία απορρίφτηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν παραιτήσεις βουλευτών του κόμματος, μεταξύ των 52 που καταψήφισαν το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Brexit.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ανταπόκριση:Ευδοξία Λυμπέρη

Σχετική είδηση:Συνεχίζεται η συζήτηση για το Brexit στη Βρετανία – Συμβολικό «Οχι» από τη Σκωτία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος