“Δεν μπορείς να έχεις ένα πόδι μέσα”- Μήνυμα Γιούνκερ για Brexit και πρόσφυγες

Προειδοποιήσεις “για αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης” απηύθυνε από το Παρίσι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επικρίνοντας την Ουγγαρία για το δημοψήφισμα -βέτο στην μετεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και τη Βρετανία την οποία προειδοποίησε να μην περιμένει υποχωρήσεις από τις Βρυξέλλες. Παρουσία Γιούνκερ, ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς εκτίμησε ότι η διεύρυνση της ΕΕ δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο θέμα της Τουρκίας , η υποκρισία σχετικά με την ένταξή της θα πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή».

«Θα είναι η αρχή του τέλους, αν ένας ορισμένος κανόνας τον οποίο έχουμε επεξεργαστεί δημοκρατικά δεν γίνεται σεβαστός από τις χώρες μέλη», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος σαφώς στην Ουγγαρία και στην απόρριψη μέσω και δημοψηφίσματος του σχεδίου μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων, κυρίως Σύριων, βάσει κατανομής τους σε διάφορες χώρες μέλη της ΕΕ.

“Αν κάθε φορά που ένα κράτος μέλος δεν συμφωνεί με μια απόφαση, διοργανώνει δημοψήφισμα για να πει το αντίθετο από αυτό που λέει ο κανόνας δικαίου δεν θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε και να κυβερνήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ στο Παρίσι.

“Δεν μπορείς να έχεις το ένα πόδι μέσα και το ένα πόδι έξω” , διακήρυξε ο κ.Γιούνκερ, συνηγορώντας με το μήνυμα που έδωσε λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προειδοποιώντας ότι η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει  “βαρύ τίμημα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

“Η ΕΕ θα πρέπει να είναι «ανυποχώρητη» μπροστά στους βρετανικούς «ελιγμούς» σχετικά με τους όρους του Brexit, πρόσθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΠΗΓΗ:Telegraph,ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ: EPA/OLIVIER HOSLET

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος