Δημοσκοπήσεις φέρουν τον Μακρόν νικητή στις προεδρικές εκλογές

Ο Εμανουέλ Μακρόν φέρεται ως ο επικρατέστερος  των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις.

Η Μαρίν Λεπέν, η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αν και θα προηγείτο των αντιπάλων της στον α΄ γύρο, θα γνώριζε την ήττα στον β΄ γύρο της αναμέτρησης από τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την έρευνα του ινστιτούτου Elabe, η Λεπέν θα επικρατούσε στον α΄ γύρο της 23ης Απριλίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 25,5% – 26% των ψήφων, έναντι 22% – 23,5% για τον Μακρόν, ενώ στο β΄ γύρο θα έχανε από τον Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 37% έναντι 63% αντίστοιχα.

Αυτές οι εκτιμήσεις δεν απέχουν πολύ από τη δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, που καταδεικνύει ότι η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς θα εξασφάλιζε ποσοστό 26% έναντι 21% για τον Μακρόν. Στο γύρο η Λεπέν συγκεντρώνει 36% και 64% ο Μακρόν.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό περίπου 18%.

Σύμφωνα με το Elabe, εάν ο Φιγιόν κατάφερνε να περάσει στο β΄ γύρο της 7ης Μαΐου, θα επικρατούσε της Λεπέν εξασφαλίζοντας ποσοστό 56% έναντι 44%.

Πηγή:Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος