Στην περιοχή της Αμφιπόλεως δεν υπάρχουν μόνο αρχαιολογικοί θησαυροί. Η γη παράγει τον δικό της πλούτο. Η καλλιέργεια της λεβάντας έπειτα από την κρίση που υπέστη λόγω της πανδημίας επανέρχεται δυναμικά.
Σε 120 στρέμματα, δυο αδέλφια με επιστημονική κατάρτιση, καλλιεργούν βιολογική λεβάντα, που έχει πολλαπλές χρήσεις. Πρόκειται για πολυετές φυτό, ανθεκτικό σε καιρικά φαινόμενα, που αποθηκεύεται εύκολα, αναφέρει ο Τάσος Παπαδόπουλος, παραγωγός λεβάντας.
Η καλλιέργεια ευδοκιμεί σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων κυρίως σε επικλινές έδαφος για να στραγγίζουν τα νερά, σύμφωνα με τον Ιωακείμ Παπαδόπουλο. Η παραγωγή της λεβάντας πραγματοποιείται χωρίς φάρμακα και τυποποιείται από τους ίδιους τους παραγωγούς. Η τυποποίηση είναι ένα σημαντικό όπλο, για την προώθηση ενός προϊόντος, αλλά το μάρκετινγκ είναι το σημαντικότερο. Σε αυτό επενδύουν οι δυο παραγωγοί, οι οποίοι εξηγούν πως παράγουν βιολογικό λάδι και μεταξύ άλλων κρέμες προσώπου, απευθυνόμενοι σε ένα ξεχωριστό πελατολόγιο.
Όπως τονίζουν για να είναι επικερδής η επιχείρηση, η παραγωγή πρέπει να ξεπερνά τα εξήντα στρέμματα, λόγω των μειωμένων τιμών που επικρατούν στην αγορά το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, παρά τις αντιξοότητες επιμένουν και ξεπερνούν τις δυσκολίες των φυσικών συνθηκών και της αγοράς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος