Περισσότερα από 100 τ.μ. ζωγραφισμένης επιφάνειας σε έναν τοίχο που ξεπερνά τα 35 μέτρα, ένα έργο που απεικονίζει «ένα φουτουριστικό τοπίο μιας πόλης φανταστικής» με έμπνευση τα διάσημα και δημοφιλή στη νεολαία Gundam ιαπωνικά κινούμενα σχέδια είναι το νέο δημιούργημα του «Sandman», του καλλιτέχνη Ορέστη Παπαγεωργίου από την Θεσσαλονίκη. Ο ειδικός στα graffiti ανέλαβε την μεταμόρφωση του τοίχου στο τέλος της περασμένης άνοιξης και εργάστηκε εκατοντάδες ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί το «…τοπίο από μια φανταστική, πολύχρωμη πόλη, τεχνολογικά εξελιγμένη» μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, όπως ο ίδιος ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
«Ο τοίχος στον οποίο έγινε το συγκεκριμένο graffiti mural βρίσκεται από την πίσω μεριά της εφορίας ΔΟΥ Καλαμαριάς και κάτω από το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς. Σε μια αλάνα ενός δρόμου στον οποίο τυγχάνει να περνάω συχνά και η ιδέα ξεκίνησε όταν σκέφτηκα πως ήθελα να… ξοδέψω κάποια παλιά μου σπρέι για κάτι όμορφο επειδή το μάτι «ταλαιπωρούνταν» από την ασχήμια που αντίκριζε εκεί», λέει ο κ.Παπαγεωργίου. Γι αυτό προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του με την πρόταση «για μια δημόσια θέα τοίχου με δημιουργικούς σκοπούς».
«Εξήγησα πως ήταν ιδιαίτερα καλή περίπτωση ως «καμβάς» αυτό το σημείο αφού είχε πολύ μεγάλο μέγεθος ενώ ήταν άσχημος και παραμελημένος. Κάπως έτσι κατάφερα να πάρω τη σχετική άδεια από κατασκευαστική εταιρία που είχε γραφεία στο σημείο και η πολύχρωμη περιπέτεια ξεκίνησε», εξιστορεί ο καλλιτέχνης με το προσωνύμιο Sandman.
Για το κολοσσιαίο τόσο σε διαστάσεις όσο και σε χρονική διάρκεια project χρειάστηκαν 100άδες σπρέι, με χρώματα «οι αποχρώσεις των οποίων ήταν τόσο περίπλοκες που χρειάστηκε να γίνει προμήθεια από 4 διαφορετικές μάρκες αλλά και να φτιάξω δικές μου μίξεις χρωμάτων σπρέι – μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί γκραφιτάδες», εξηγεί ο Θεσσαλονικιός Sandman.
Εντυπωσιακοί γερανοί διαφορετικών μεγεθών “τοποθετήθηκαν” κατά μήκος του graffiti ώστε να οδηγείται το μάτι με μία κυματοειδή κίνηση κατα μήκος του τοίχου αλλά και να δίνεται η αίσθηση του βάθους. Η έμπνευση έχει μεν ως πυρήνα τον κλάδο των κατασκευών στην φανταστική πόλη με τους γερανούς όμως στόχος ήταν συνάμμα να «δοθεί μια αίσθηση δέους, η οπτική του θεατή είναι κοντρ-πλονζέ (από κάτω προς τα πάνω) και υπάρχει μια πολύ έντονη αίσθηση προοπτικής», εξηγεί ο σχεδιαστής που τονίζει όμως πως το DNA του σχεδίου “κοιτά” προς την εξωτική Ιαπωνία».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος