Ισχυρές εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών – Εκρήξεις και σε σταθμούς του μετρό – Συνεχής ενημέρωση

Τον απόλυτο πανικό σκόρπισαν Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών στην καρδιά της Ευρώπης, καμικάζι αυτοκτονίας, όπως επιβεβαίωσε και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν ξεπερνάει τους 14 νεκρούς, ωστόσο αυξάνεται συνεχώς από τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν θύματα και στις επιθέσεις που έγιναν σε σταθμούς του μετρό. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Ελληνες μεταξύ των θυμάτων, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στις Βρυξέλλες κ. Αργυρόπουλος.

Διεθνή πρακτορεία ανεβάζουν σε 28 τον αριθμό των νεκρών και σε 50 τους τραυματίες από τις ισχυρότατες εκρήξεις που σημειώθηκαν λίγο μετά από τις 8 το πρωί, στο διεθνές αεροδρόμιο Zaventem στις Βρυξέλλες, ενώ ακολούθησαν οι επιθέσεις στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, πολύ κοντά σε κτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και στο σταθμό Σουμάν.

Μια ώρα από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, μετέδωσε ότι από την έκρηξη στο σταθμό του μετρό Μαλμπέκ, σκοτώθηκαν δέκα άνθρωποι ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του μετρό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15 και οι τραυματίες ανέρχονται στους 55, οι 10 σε κρίσιμη κατάσταση . Ακολούθησε και δεύτερη έκρηξη στο σταθμό Σουμάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται επίσημα στο Βέλγιο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε σταθμούς του μετρό. Ανεπιβεβαίωτη παραμένει και η πληροφορία ότι στον τόπο των εκρήξεων βρέθηκαν τρία γιλέκα αυτοκτονίας.

Αρχικά, οι βελγικές αρχές ανακοίνωσαν ότι “εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα”, αφήνοντας αδιευκρίνιστη την αιτία των εκρήξεων, που σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων στον πρώτο όροφο του αεροδρομίου.

Πολύ κοντά στο check -in της αεροπορικής εταιρείας American, ανέφεραν έκρηξη αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τους οποίους κατέρρευσε η οροφή και οι τζαμαρίες, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκκένωση της αίθουσας. Μαύρος καπνός κάλυψε τον τερματικό σταθμό, ενώ τις εκτεταμένες καταστροφές πιστοποιούσαν τα μηνύματα μέσω Twitter.

“Ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και ακατάληπτες φωνές στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις”, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Σύμφωνα με Twitter δημοσιογράφου του βελγικού δικτύου RTBF, “εξουδετερώθηκε κι άλλη βόμβα” με ελεγχόμενη έκρηξη, σε άλλο σημείο του αεροδρομίου, που έχει σφραγιστεί σε κλοιό ασφαλείας.

Σε πανεθνικό συναγερμό, στο κόκκινο επίπεδο 4 που σημαίνει διαρκή απειλή, τέθηκε το Βέλγιο. Ουσιαστικά ισχύει και απαγόρευση της κυκλοφορίας, την επόμενη ημέρα από τη σύλληψη του “αρχιτρομοκράτη” Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που διέφευγε από τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Για πληροφορίες και ενημέρωση οι βελγικές αρχές έδωσαν τον παρακάτω αριθμό τηλεφώνου: 0032 -025064711

Σχετική είδηση:Ταυτοποιήθηκε συνεργός του Αμπντεσλάμ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος