Ισπανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα φοιτήτρια – Νέοι από 20 χώρες επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο

Για 14 νεκρούς κάνουν λόγο ισπανικά μέσα ενημέρωσης ενώ διευκρινίζεται ότι οι επτά από τις φοιτήτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, ενώ οι υπόλοιπες από τη Ρουμανία, τη Γαλλία, το Ουζμπεκιστάν και την Αυστρία.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Ελληνίδα φοιτήτρια, η οποία επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η 23χρονη φοιτήτρια από το Βόλο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης και σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της βρίσκονται ήδη στο πλευρό της.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η αναπληρώτρια υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.

Σημειώνεται, ότι στο πούλμαν επέβαινε και δεύτερος Έλληνας φοιτητής, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και δεν φέρει κάποιο τραύμα.

Τριάντα τέσσερις τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία και νοσηλεύονται.

“Συντετριμμένος για τα θύματα από την Ιταλία και τους υπόλοιπους νέους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν στο δυστύχημα στην Ισπανία”, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Στο λεωφορείο επέβαιναν φοιτητές από την Ουγγαρία, την Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Τσεχία, την Βρετανία, την Ιταλία, το Περού, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Ιρλανδία, την Ιαπωνία, την Ουκρανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και “μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας” την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο, σύμφωνα με αξιωματούχο της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα. Ο οδηγός «χτύπησε το προστατευτικό κιγκλίδωμα στη δεξιά πλευρά του δρόμου κι έκανε έναν ελιγμό στα αριστερά τόσο απότομο που το όχημα βρέθηκε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου» όπως εξήγησε ο Καταλανός αξιωματούχος.

Ο οδηγός του λεωφορείου, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και τοξικολογικές εξετάσεις και βγήκε καθαρός, ενώ ανακρίνεται από την αστυνομία, νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα.

Έξι τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο διευθυντής του περιφερειακού υπουργείου Υγείας της Καταλονίας, Τονί Κομίν.

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου είχε εγγραφεί σε πανεπιστήμια της Καταλονίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, σύμφωνα με τον ομόλογό του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χόρδι Χανέ.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν από τις 06.00 το πρωί στο Φρεγινάλς, μία κοινότητα κοντά στην πόλη Αμπόστα, σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων νότια της Βαρκελώνης. Το λεωφορείο επέστρεφε από το Φαλάς στη Βαλένθια, έπειτα από εκδηλώσεις στο πλαίσιο μιας παραδοσιακής εορτής.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-1
Σχετική είδηση: Βόλος: Βολιώτισσα φοιτήτρια μεταξύ των τραυματιών στο πολύνεκρο τροχαίο στην Ισπανία
Ισπανία: Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο που μετέφερε φοιτητές – Τουλάχιστον 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (vid)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος