Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, έργα νέων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της video art, έργα φοιτητών του Εργαστηρίου Νέων Μέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) συνθέτουν την πρώτη διοργάνωση του «Video Art Projects», ενός νέου φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει ετήσιος θεσμός για τη Δημοτική Πινακοθήκη.
Στόχος του φεστιβάλ «Video Art Projects», που έχει ως επίκεντρο όλες τις εικαστικές μορφές του βίντεο, είναι να αναδείξει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που έχουν συλληφθεί ειδικά για το βίντεο ως μέσο και να δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς.
Το φεστιβάλ «Video Art Projects» ξεκινάει σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη (Βας. Όλγας 182 & Θεμ. Σοφούλη) και θα διαρκέσει μέχρι Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
140 καλλιτέχνες και φοιτητές από 21 χώρες, προσκεκλημένα φεστιβάλ και επιμελητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Βραζιλία, αφιερώματα στην ελληνική βιντεοτέχνη καθώς και έργα φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.Στην πρώτη του διοργάνωση παρουσιάζεται ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 140 καλλιτέχνες και φοιτητές από 21 χώρες, καθώς και προσκεκλημένα φεστιβάλ και επιμελητές από το εξωτερικό. ΕΔΩ. Συντελεστές διοργάνωσης:
Το πρόγραμμα θα διαρθρώνεται σε 5 οθόνες στις αίθουσες του μουσείου, με διαφορετικές ενότητες προβολών ανά ημέρα. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα- Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης
- Εργαστήριο Νέων Μέσων [Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ]
Συνεργαζόμενα φεστιβάλ:
- Video Art Μηδέν [Ελλάδα]
- The New Museum of Networked Art [Γερμανία]
- Visualcontainer [Ιταλία]
- FONLAD [Πορτογαλία]
- Strangloscope [Βραζιλία]
Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
- Ωράριο: 12:00 -20:00
Είσοδος ελεύθερη (η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος