Μογκερίνι: Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες για την οικονομία της

Η Ευρώπη έχει ανάγκη τους μετανάστες για την οικονομία της δήλωσε από τη Βαλέτα η Φεντερίκα Μογκερίνι, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. Πρόσθεσε δε, ότι η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών δεν μπορεί να γίνει παρά με τη συνεργασία και την εταιρική σχέση.

Αυτός δεν είναι ο ευρωπαϊκός δρόμος. Η Ευρώπη δεν κλείνει τις πόρτες της και δεν πρόκειται να το κάνει (…αλλά) πρέπει να θέσουμε τέρμα στην τραγωδία στη θάλασσα και στην έρημο. Κάθε μέρα άνθρωποι εξακολουθούν να πεθαίνουν. Υπάρχουν δυνάμεις σε όλο τον κόσμο που ασκούν πίεση για μια διαφορετική προσέγγιση, μια προσέγγιση στη βάση (…) της οικοδόμησης τειχών, επεσήμανε χωρίς να αναφερθεί άμεσα στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αιτιολογώντας την άποψη αυτή τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν πως έχουμε ανάγκη τη μετανάστευση για τις οικονομίες μας, δεδομένης της γήρανσης του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

Η Μογκερίνι μιλούσε κατά την έναρξη της συνόδου ΕΕ-Αφρικής για τη μεταναστευτική κρίση, προτού συμμετάσχει στην τελετή για την απονομή διπλωμάτων σε 89 λίβυους ακτοφύλακες που εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης κατά των διακινητών, “Σοφία”.

Πηγή:AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος