Μπέργκεν-Μπέλσεν: Χωρίς εκδηλώσεις τιμάται η μνήμη των 52.000 νεκρών

«Θρηνούμε πολλές γυναίκες, άνδρες και παιδιά που πέθαναν εδώ, στην Κάτω Σαξονία, μεταξύ του 1940 και του 1945. Εμείς οι Γερμανοί πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ποτέ πια άνθρωποι δεν θα προκαλέσουν σε άλλους ανθρώπους τόσο απάνθρωπο πόνο. Η σημερινή ημερομηνία υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδίως εμείς οι Γερμανοί θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο ποτέ πια. Για εμάς το Μπέργκεν-Μπέλσεν είναι το μέρος που δείχνει εναργώς τη σκληρότητα και τον ανελέητη πλευρά του πιο σκοτεινού τμήματος της ιστορίας μας», τόνισε ο Στέφαν Βάιλ, πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, όπου βρίσκεται το Μπέργκεν-Μπέλσεν, σε σημερινές δηλώσεις του.

Ο Βάιλ, με αφορμή την σημερινή επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου από τους Βρετανούς στις 15 Απριλίου 1945, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των 52.000 ανθρώπων που πέθαναν εκεί, δεδομένου ότι φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν θα γίνουν εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης στο στρατόπεδο, αφού είναι επί του παρόντος κλειστό.

Μεταξύ των φυλακισμένων του Μπέργκεν-Μπέλσεν περιλαμβάνεται επίσης και η Άννα Φρανκ (1929-1945), η Εβραιοπούλα που έγινε παγκοσμίως γνωστή από το ημερολόγιό της.

https://twitter.com/HistoryUFeet/status/1250418452818358273?s=20

Πηγή:ΑΠΕ, Deutschlandfunk, ZDF

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος