“‘Ωρα μηδέν” για τον Φιγιόν – Αντιμέτωπος με το “Penelope Gate”

Ο υποψήφιος των συντηρητικών Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Φρανσουά Φιγιόν θα παραχωρήσει  στις 16:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) συνέντευξη, “για να απαντήσει στις πιέσεις να αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία λόγω του σκανδάλου που έχει ξεσπάσει με την αργομισθία της συζύγου του”.

Πάντως, ο Αλέν Ζιπέ απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι εκείνος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter “όχι σημαίνει όχι”.

Ο 62χρονος Φιγιόν βλέπει τα ποσοστά δημοτικότητάς του να μειώνονται αφότου η εφημερίδα Le Canard Enchaine έγραψε την 25η Ιανουαρίου ότι κατέβαλε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην σύζυγό του για μια θέση απασχόλησης, στην οποία ενδεχομένως ποτέ δεν εργάστηκε.

Ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού σημαίνουσα προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας, δηλώνει ότι δεν θα ταχθεί στο πλευρό του κεντροδεξιού Φιγιόν εφόσον επιμείνει στην υποψηφιότητά του.

«Δεν μπορεί να εμφανίζεται κάποιος με ένα πρόγραμμα που απαιτεί θυσίες από τους πάντες, ιδίως εκείνους που βρίσκονται χαμηλά στην πυραμίδα, την ώρα που διατηρεί τα προνόμια για εκείνους που έχουν εξουσία» υπογράμμισε ο Μπαϊρού.

“Η μεγάλη ανατροπή”

Πριν από 2 εβδομάδες ο Φρανσουά Φιγιόν ήταν το φαβορί και πολλοί πίστευαν ότι η έλευσή του στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων θα ήταν για εκείνον «παιχνιδάκι». Τώρα δεν είναι καν βέβαιο ότι θα καταφέρει να περάσει στο β΄ γύρο.

«Διακυβεύεται η επιβίωση του πολιτικού μας κόμματος», προειδοποιεί ο  βετεράνος γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Μπους ντι Ρον, ξεκαθαρίζει  ότι  οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Δεξιάς  «γύρισαν σελίδα» , την ώρα που η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Μανουέλ Μακρόν φαίνεται να ευνοούνται από τη δυσαρέσκεια που προκαλεί το σκάνδαλο Φιγιόν, αλλιώς “Penelope Gate”.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση:Γαλλία: «Επίσημη» έναρξη προεκλογικής εκστρατείας για άκρα δεξιά και αριστερά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος