Πολιτική και επιστημονική πίεση στη Βρετανία ενόψει των Χριστουγέννων

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το Λονδίνο και τμήματα του Εσεξ και του Χαρτφορντσιρ θα μπουν στην κατηγορία 3, συνολικά περισσότερο από το 61% του πληθυσμού της Αγγλίας που σημαίνει ότι οι παμπς, τα εστιατόρια και τα θέατρα θα πρέπει να κλείσουν εν μέσω προειδοποιήσεων για «καταστροφικές» οικονομικές συνέπειες. H απόφαση αυτή θα κοστίσει 150.000 θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα με ζημιές  που θα φτάσουν τα 2,6 δισεκατομμυρίων £ τις επόμενες δύο εβδομάδες. Επιπλέον η πίεση αυξάνεται στο Νο 10 για να αποφευχθεί η αύξηση των περιπτώσεων στην διάρκεια των Χριστουγέννων όμως από την πλευρά της Ντάουνιγκ Στριτ δεν υπάρχουν σχέδια για αναθεώρηση των οδηγιών σχετικά με τη μίξη των νοικοκυριών ή τα σχολεία

Ο υπουργός Υγείας χθες επισήμανε  ότι το νέο στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε ήταν  πιο μεταδοτικό και προκάλεσε «εκθετική» αύξηση των λοιμώξεων στα νοτιοανατολικά, αφήνοντας τους υπουργούς να μην έχουν άλλη επιλογή παρά να λάβουν «ταχεία, αποφασιστική δράση» τρεις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης των σημερινών βαθμίδων  .

Ο καθηγητής Στίβενς Ρέιτσελ στο Πανεπιστημίο του Σάιντ Αντριους δηλωσε στο BBC : «Αυτή τη στιγμή κατευθυνόμαστε προς την καταστροφή. Δεδομένων των υψηλών επιπέδων μόλυνσης σε ολόκληρη τη χώρα και των αυξανόμενων επιπέδων σε ορισμένες περιοχές, είναι αναπόφευκτο ότι αν όλοι επιλέξουμε να συναντηθούμε τα Χριστούγεννα , τότε θα πληρώσουμε υψηλό τίμημα για το νέο έτος».

Ο επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας, καθηγητής Κρις Ουιτι τόνισε ότι οι πολίτες Οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να επιλέξουν με ποιους θα συναντηθούν τις ημέρες των Χριστουγέννων όπου η κυβερνητική οδηγία ορίζει την συνάντηση έως τριών νοικοκυριών από τις 23-27 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο από σήμερα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα ιατρικά κέντρα από τους γενικούς ιατρούς και εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει έως και ένα χρόνο, ακόμη και χωρίς διακοπές, δήλωσαν κορυφαίοι επιστήμονες προκειμένου να εμβολιαστεί ολόκληρος ο πληθυσμός . Υπολογίζεται ότι 1.000 κέντρα εμβολιασμού το καθένα εμβολιάζει 500 άτομα την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι θα χρειαζόταν σχεδόν ένας χρόνος για να παρασχεθούν δύο δόσεις στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος