Σε συναγερμό παραμένουν οι Βρυξέλλες – Απειλές του ΙΚ για νέο μακελειό στην Ευρώπη (vid)

Σε συναγερμό παραμένουν οι Βρυξέλλες καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την ανακάλυψη και σύλληψη υπόπτων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχισαν τη ζωή σε 31 ανθρώπους.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε το πρωί τη σύλληψη ενός Αλγερινού κοντά στο Σαλέρνο, τον οποίο θεωρεί συνεργάτη των δραστών στις επιθέσεις των Βρυξελλών και του Παρισιού. Πρόκειται για έναν 40χρονο που ήταν μέλος ομάδας πλαστογράφησης διαβατηρίων και εγγράφων διαμονής.

Εξάλλου, η βελγική δικαιοσύνη απήγγειλε την Κυριακή κατηγορίες για “συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης” και σε δεύτερο ύποπτο, ο οποίος συνελήφθη στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που απετράπη στη Γαλλία την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, ο πόλεμος της προπαγάνδας των τζιχαντιστών μέσω του διαδικτύου συνεχίζεται. Σε δύο νέα βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, και απειλεί με νέο μακελειό την Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές, οι επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες στοίχησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους και εξήγησαν πως ο προηγούμενος απολογισμός των 31 νεκρών συμπεριελάμβανε και τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

Μεταξύ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί 24 πρόσωπα, εκ των οποίων 14 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και δέκα στο σταθμό του Μετρό Μαλμπεκ που βρίσκεται κοντά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τους 24 νεκρούς που ταυτοποιήθηκαν, οι 13 είναι Βέλγοι και οι έντεκα υπήκοοι οχτώ διαφορετικών χωρών.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσης, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 340 εκ των οποίων 101 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος