Τα πιο θετικά σχόλια στο διαδίκτυο για το βυζαντινό μουσείο Μακρυνίτσας

Το βυζαντινό μουσείο Μακρυνίτσας, παρ’ ότι έχει μόλις τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του συγκεντρώνει τα πιο θετικά σχόλια από εκείνους που το επισκέφτηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα στο σύντομο διάστημα λειτουργία του μουσείου δέχθηκε 17.000 επισκέπτες, οι οποίοι του έδωσαν μια σημαντική πρωτιά, με τα σχόλια τους στο διαδίκτυο.  Έχει καταταγεί στο 10% εκείνων των τόπων παγκόσμια, που έχουν δεχθεί θα πιο θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Πρόκειται για το πρώτο μουσείο με εκκλησιαστικά κειμήλια που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Το μουσείο διαθέτει πολλά κειμήλια από την περιοχή της Μακρινίτσας προερχόμενα ακόμη και από τον 13ο αιώνα. Το μουσείο βρίσκεται στην πλατεία της Μακρινίτσας δίπλα από τον ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όπως αναφέρει ο πατήρ Δαμασκηνός, διευθυντής του μουσείου, στους χώρους εκτίθενται  450 κειμήλια από την περιοχή, που χρονολογούνται από την περίοδο του  βυζαντίου και προέρχονται από εκκλησίες και παρεκκλήσια της περιοχής.

Εκείνο προκαλεί την περιέργεια του επισκέπτη είναι η αναφορά στην ιστοσελίδα του μουσείου για την οξεία επισκεψιμότητα της Παναγίας. Πρόκειται για έναν χαρακτηρισμό που αποδίδεται στην Παναγία και έχει διπλή ανάγνωση, εξηγεί ο πατήρ Δαμασκηνός. Είτε εκείνη έρχεται γρήγορα σε δύσκολες περιόδους της ζωής των πιστών, όταν επικαλούνται την βοήθειά της, είτε ο άνθρωπος πλησιάζει την Παναγία με την προσευχή.

Ανοικτό επί 365 ημέρες τον χρόνο φιλοξενεί ιερά σκεύη, ξυλόγλυπτα, βιβλία και ζωγραφιές του Θεόφιλου και αποτελεί σημείο ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και ταυτόχρονα πόλο έλξης των επισκεπτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος