Βέλγιο: Συνελήφθη υποπτος για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες (vid)

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου ανακοίνωσε ότι πραγματοποίηθηκαν σήμερα “πολλές συλλήψεις” στο πλαίσιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν απόψε ότι συνελήφθησαν ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ο οποίος θεωρείται πως ενέχεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, καθώς και άλλα τέσσερα πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας άνδρας που πιστεύουν ότι ήταν συνεργός των βομβιστών-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την 22η Μαρτίου.

Τριαντά ενός ετών, Βέλγος, μαροκινής καταγωγής και παιδικός φίλος του Σαλάχ Αμντεσλάμ, είχε απαθανατιστεί δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις του Παρισιού μαζί με τον Αμντεσλάμ σε βενζινάδικο κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα. Οδηγούσε το Ρενό Clio που χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, δύο 24ωρα μετά.

Εκτός από τον Αμπρινί, συνέληφθη o Οσάμα Κραγιέμ που ήταν μαζί με τον Χαλίντ Αλ Μπακράουι, τον καμικάζι στο μετρό. Φέρεται να είχε αγοράσει τις τσάντες που χρησιμοποιήθηκαν για τα εκρηκτικά των επιθέσεων.

Σύμφωνα με βελγική πηγή, ο τρίτος συλληφθείς είναι ο Αμπού Αμρίντ, τον οποίο η ίδια πηγή κατονομάζει τον “επικεφαλής του τρομοκρατικού δικτύου” πίσω από τις επιθέσεις του Παρισιού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις: Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί ύποπτος για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος