Volkswagen: Συνεχίζεται η “βουτιά” στις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή  αγορά  

H Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen έχασε μερίδιο αγοράς στην Ευρωπαϊκή αγορά για έκτο συνεχόμενο μήνα. Το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων της έστειλε  τους αγοραστές στην αγκαλιά της  Fiat Chrysler, της  Mercedes – Benz και της  Ford.

Το Bloomberg αναφέρει ότι  το μερίδιο αγοράς της Volkswagen στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκίνητων μειώθηκε τον Φεβρουάριο στο 24% από 25,4% πριν από ένα έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών (ACEA). Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν 14% σε 1,09 εκατ. οχήματα, ενώ οι πωλήσεις στο πρώτο δίμηνο του έτους αυξήθηκαν 10% σε 2,19 εκατ. αυτοκίνητα.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις του ομίλου της Volkswagen αυξήθηκαν 7,7%, κυρίως λόγω της μείωσης των πωλήσεων της Seat και της χαμηλότερης από τον μέσο όρο αύξηση των πωλήσεων αναφορικά με τις μάρκες της VW και της Porsche. Πάνω από 14% ήταν η αύξηση των πωλήσεων για τις μάρκες Audi και Skoda. H γερμανική εταιρεία παρουσιάζεται ευχαριστημένη από την περιορισμένη επίπτωση που είχε το σκάνδαλο.

Εκπρόσωπος της την περασμένη εβδομάδα είπε πως οι πελάτες παραμένουν «πιστοί σε εμάς σε μία δύσκολη περίοδο». Η  εταιρεία ωστόσο ανακαλεί 8,5 εκατ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην Ευρώπη για να επισκευάσει τις μηχανές τους που είχαν σχεδιασθεί για να παραποιούν τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπών ρύπων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος