H A. Bαγενά για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

“Μόνο ως ειρωνεία θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την πρόθεση του πρωθυπουργού, να διαθέσει τα χρήματα από τα πρόστιμα, που θα καταβάλουν οι μη εμβολιασμένοι, ηλικίας άνω των 60 ετών στην ενίσχυση του συστήματος υγείας”, αναφέρει σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά, σχολιάζοντας το νέο μέτρο.

Η Λαρισαία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι “ο πρωθυπουργός λέγοντας αυτά, την ίδια στιγμή κόβει 820 εκατομμύρια ευρώ, από την δημόσια υγεία, στον προϋπολογισμό του 2022 και δηλώνει ότι έχει 600 εκατομμύρια τα οποία κρατά στην άκρη για να τα δώσει αν χρειαστεί. Δηλαδή πότε θα χρειαστεί; Αν όχι τώρα που το νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα καταρρέουν και στην Αττική βρίσκονται πέρα των ορίων τους; Όταν καταλήγουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ ή νοσηλεύονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων; Είναι μία κυβέρνηση πού λίγα έκανε και πολλά ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν. Μία κυβέρνηση που κινείται πάντα κατόπιν εορτής και πάντα σε λάθος κατεύθυνση”.

“Μία κυβέρνηση που επειδή δεν πείθει επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες. Άλλο να δίνεις κίνητρα και άλλο να επιβάλεις τιμωρίες. Άλλη αξία έχει το πρόστιμο των 100 ευρώ για έναν υψηλά αμοιβόμενο συνταξιούχο, ο οποίος έχει την δυνατότητα να πληρώνει το πρόστιμο και να μην εμβολιάζεται, και άλλο για έναν χαμηλοσυνταξιούχο, με σύνταξη 400 ευρώ, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Δηλαδή οι αδύναμοι θα την πληρώσουν πάλι”, καταλήγει η κ. Βαγενά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος