Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε ευρωπαϊκό συνέδριο για το ψηφιακό μέλλον της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης  

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GEGSe guidance stories πραγματοποιήθηκε στη Σαρδηνία της Ιταλίας ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τις ενεργές πολιτικές που αφορούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση και στην αγορά εργασίας.

Το GeGS  εισάγει δύο κύρια μέτρα κατάρτισης: ένα διαδραστικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης για τους επαγγελματίες συμβουλευτικής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση και μια ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη στην Τεχνητή Νοημοσύνη για την παροχή ηλεκτρονικής συμβουλευτικής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη φάση του προγράμματος και εκπαίδευσε ψηφιακά 32 επαγγελματίες της συμβουλευτικής με εξειδικευμένα εργαλεία επαγγελματικής συμβουλευτικής σε δέκα μελέτες περίπτωσης που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε δυο  ομάδες των 16 ατόμων. Πραγματοποιήθηκε στο τέλος, έρευνα αξιολόγησης σχετικά με τις βασικές δεξιότητες που χρειάζεται να γνωρίζουν οι επαγγελματίες της συμβουλευτικής στην ψηφιακή εποχή όπως χρήση νέων τεχνολογιών, γλωσσική επικοινωνία στην μητρική και ξένη γλώσσα, ενσυναίσθηση, γνώσεις επιχειρηματικότητας, κοινωνική νοημοσύνη, διάθεση για μάθηση κ.α.

Ακολουθεί η Β’ φάση του προγράμματος, στη διάρκεια της οποίας οι σύμβουλοι θα εκπαιδευτούν πάνω στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, που έχει δημιουργηθεί για την εύρεση εργασίας από ανέργους, καθώς και δημοσιοποίηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από τις επιχειρήσεις. Μετά την εκπαίδευσή τους, οι σύμβουλοι θα καθοδηγήσουν ανέργους, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα για τους επόμενους 3-6 μήνες, να δημιουργήσουν το βιογραφικό τους και να τους προετοιμάσουν για την αγορά εργασίας μέσα από υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Τελικός στόχος είναι να λάβουν δωρεάν αυτή την υπηρεσία συνολικά 300-400 άνεργοι, ηλικίας 18-39 ετών και να γίνουν χρήστες αυτής της πλατφόρμας για να βρουν μια θέση εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο τηλέφωνο 2413506239, 359.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος