Σε μαζική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές καλεί τους εκπαιδευτικούς η ΕΛΜΕ Λάρισας

Στην έκδοση ψηφίσματος μέσω του οποίου καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μη συμμετάσχουν στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια έλαβε η ΕΛΜΕ Λάρισας στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης.

Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο ενώ η γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον εκπρόσωπο της Ένωσης στο Συμβούλιο των προέδρων των ΕΛΜΕ να προτείνει αντίστοιχα αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέλευσης οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το υπουργείο Παιδείας που ορίζει την εκλογή των εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο οι εφορευτικές επιτροπές είναι πλήρως ελεγχόμενες, καθώς ουδείς θα έχει πρόσβαση στη λίστα ψηφισάντων. «Πρόκειται – όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα – για διάτρητη διαδικασία ανοιχτή σε κάθε προσπάθεια νόθευσης του αποτελέσματος».

Επίσης μέσω του ψηφίσματος καλούν το υπουργείο να αποσύρει άμεσα την απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές , καλούν την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του υπουργείου και να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο υπουργείο και τους εκπαιδευτικούς σε μαζική αποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος